10.4 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Odlična turistička sezona u Trebinju

Trebinje je izuzetno posećena destinacija, i pored gostiju iz regiona, ovaj grad posećuju i turisti iz ostalih krajeva sveta. Trebinje se nalazi u podnožju Leotara, i njega definiše mediteranski duh i izuzetno prijatna klima, što ga čini idealnim za posetu u svim godišnjim dobima

Zabeležena je još jedna odlična turistička sezona u Trebinju. Od početka godine, registrovano je preko 72.000 noćenja, i po svemu sudeći, ova godina će premašiti rekordnu 2019. godinu.

Iz Turističke organizacije grada Trebinja saopšteno je da je samo u maju registrovano oko 22.000 noćenja gostiju. To je najbolji rezultat ikad ostvaren u ovom mesecu. U junu je takođe registrovano oko 20.000 noćenja, što je odličan rezultat.

Iz TO Trebinje navode da će ova turistička sezona će biti bolja od rekordne 2019. godine kad je bilo registrovano oko 100.000 noćenja. U Trebinju ima gostiju iz zemalja regiona, takođe iz zemalja Zapadne Evrope, Turske, skandinavskih zemalja, kao i iz zemalja preko okeana.

Trebinje turistima, osim bogate istrorije i kulturne baštine, posebno nudi avanturizam. Trebinje je grad koji se mora doživeti iz kajaka, čamaca, paraglajdinga ili iz šetnje po brdima. Osim toga, tu su brojna kupališta, Olimpijski, Bregovački bazen i bazeni Grada Sunca, kao i ostala kupališta u okolini grada.

Osim toga, grad Trebinje je izabran među “100 najboljih priča o održivosti” sa pričom o Hercegovačkoj kući, sopšteno je na konferenciji “Globalni dani zelenih destinacija”. Trebinje se nalazi  među 100 najboljih destinacija, u društvu ostalih iz regiona, regije Istra u Hrvatskoj, Ljubljane u Sloveniji, ali i Bodruma u Turskoj, regije Bratislave u Slovačkoj, Kjotoa u Japanu, kao i mesta u Brazilu, Portugalu, Australiji. Projekat Hercegovačke kuće predstavlja odličan primer uključivanja lokalne zajednice i saradnje sa ostalim partnerima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -