7.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Hrvatska među 10 destinacija koje treba posetiti

Specijalizovani američki portal za putovanja Traveldailynews.com je objavio listu najboljih destinacija za putovanja koje se moraju posetiti u ovoj godini. Hrvatska se nalazi među najboljih deset na svetu

Među brojnim renomiranim svetskim destinacijama i zemljama koje je rangirao popularni portal našla se i jedna zemlja iz regiona. Hrvatska se našla među 10 destinacija koje obavezno treba posetiti, navodi Traveldailynews.com.

Autori ističu kako je došlo vreme vreme za istraživanje živahnih gradova, šarmantnih manjih mesta i zapanjujućih destinacija koje nisu meta turista. Upravo zbog toga su sada aktuelne zemlje u kojim je turizam dobro razvijen, ali nisu prenatrpana turistima. Na listi se uz Hrvatsku, nalazi Njujork, Skandinavija, Rusija, Japan, Grčka, Turska, Južna Afrika, Italija i Francuska.

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Traveldailynews.com opisuje Hrvatsku kao zemlju koja se posebno ističe očuvanom prirodom, prelepim gradovima, brojnim ostrvima, slikovitim lukama. Osim toga, portal dodaje da je zemlja izuzetno dobro saobraćano i infrastrukturno povezana i razvijena, što olašava u velikoj meri putovanja turista.

Osim toga, Hrvatska je od sada i zvanično u evropodručju, i menja svoju dosadašnju valutu. Kuna odlazi u istoriju, a zvanična valuta biće evro. Hrvatska je postala je dvadeseta zemlja članica evrozone, i dosadašnja nacionalna valuta kuna biće zamenjena evrom, i to po kursu od 7.5345 kuna za jedan evro.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -