11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Otvoren vidikovac s pogledom na četiri države

U Međimurju je podignut toranj, odnosno Biciklističko-informativni centar s vidikovcem. Ovaj toranj je svakao jedno najlepših mesta kontinentalnog dela Hrvatske. Toranj će biti mesto gde će posetiocima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom prilagođenom i  za e-bicikle

Vidikovac s pogledom na četiri države je otvoren u Međimurju. Toranj je podignut na Mađerkinom bregu na 341 metara nadmorske visine, i ima platformu za posetioce koja je podignuta od zemlje 21 metar. Ukupna visina vidikovca iznosi 28 metara. Toranj je izrađen od lameliranog drveta i ima osnovu zvezde. Opremljen je informatičkom opremom za pružanje informacija o lokalnim destinacijama.

Sa vidikovca se pruža neverovatan pogled na prirodne lepote najsevernije hrvatske županije. Ukoliko to vreme dozvoli, sa njega se vide Slovenija, Mađarska, Austrija pa čak i Slovačka.

Osim postojećeg info-centra, predviđena je izgradnja i ostalih sadržaja koji bi trebalo da upotpune turističku ponudu ovog kraja. U planu su ugostiteljski sadržaji, zip lajn kao i interesantna sirena čije će zvuke proizvoditi vetar, navodi portal emedjimurje.

Jedan od sličnih sadržaja se nalazi u Sloveniji. Ako ste u potrazi za vikend avanturom, ne morate tražiti dalje, tu je na samo par sati udaljenosti. Na slovenačkom Pohorju na Rogli postavljena je genijalna staza koja vam omogućava da prirodu pogledate iz jedne malo drugačije perspektive. Reč je o drvenoj konstrukciji koja je uzdignuta iznad tla, a koja uključuje centralni paviljon sa stazom koja pruža prolazak kroz krošnje drveća, i to u pravom smislu reči.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -