17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

U Starom gradu Tbilisija otvoren jedinstveni hotel

U srcu šarmantnog Starog grada, preko puta bazilike Ančiskhati iz 6. veka, najstarije očuvane crkve istorijskog centra Tbilisija, otvoren je 25. jula The House Hotel Old Tbilisi. Ovaj trospratni hotel sa 17 soba nekada je bio vila Nikolozišvilijevih, a danas spaja taj tradicionalni šarm sa elegancijom i provokativnošću. Svaka soba se odlikuje istorijskim gruzijskim karakterom koji je oslikao lokalni umetnik murala, Musia Keburia. Apartmani imaju drvene balkone sa zaštitnim znakom Tbilisija i pogledom na obližnju reku Mtkvari. U ugodnom okrugu krivih ulica i kuća, srednjovekovnih crkava, muzeja, vinskih barova i mnogih atrakcija, The House Hotel Old Tbilisi je najnovija znamenitost Tbilisija i destinacija za sebe

The House Hotel je nagrađivani, luksuzni lifestile brend globalno poznat po kvalitetu i individualnosti. Ovo je samo jedan od 40 projekata, koje potpisuje kompanija Kerten Hospitality podržavajući estetiku regiona, lokalnu kulturu i zajednicu. Lokalni tim hotela House Old Tbilisi prepoznao je da su srdačnost i gostoprimstvo prioritet, posebno u Gruziji, gde se gosti smatraju božjim darovima.

Tradicionalne zgrade u Tbilisiju imaju ono što meštani zovu „italijanska dvorišta“, intimna društvena područja u kojima se stanovnici okupljaju da igraju bekgemon i domine, prostiru veš i malo ogovaraju komšije, dok se deca igraju. Hotel House Old Tbilisi je renovirao svoje dvorište kako bi pružio osećaj topline i susedstva sa barom koji pravi specijalne koktele i nudi ekskluzivna gruzijska vina, dok se tradicionalni obroci, kao što su khačapuri i sulguni, poslužuju za stolovima oko maslinovog drveća, kako za goste hotela, tako za i posetioce.

Kulturno blago Tbilisija, koji je bio važno trgovačko središte povezujući Evropu sa Azijom, potiče još iz drevnih “Puteva svile”. Ovo je naročito vidljivo u Starom gradu Tbilisija, gde se lokalna džamija nalazi iza ugla lokalne sinagoge, koja je pak smeštena pored jermenske crkve, a iznad je izgrađen stari zoroastrijski hram. House Hotel Old Tbilisi sada je deo „Novog puta svile“, modernog čvorišta gde se ljudi iz čitavog sveta sastaju, druže, opuštaju i imaju zaista jedinstveno, nezaboravno iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -