14.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Čaj u šoljicama od 25.000 dolara

Ukoliko želite da uživate u drevnoj japanskoj tradiciji ispijanja čaja, to od sada možete uraditi na jedan poseban način. Čuvena japanska čajdžinica gostima pruža priliku da piju čaj iz antiknih šoljica čija je cena izuzetno visoka

Jedna čajdžinica nudi čaj u šoljicama od 25.000 dolara. U galeriji Okubo u tokijskoj četvrti Yanaka trgovac antikvitetima Mitsuru Okubo i njegova porodica nude posebno iskustvo ispijanja čaja.

Oni nude tradicionalne japanske ceremonije ispijanja čaja sa jednim dodatkom. Gosti mogu da izaberu iz čega žele da piju čaj, a posude se kreću u rasponu od potpuno novih do onih koje su stare više od 300 godina. Neke od njih su čak muzejskog kvaliteta i koštaju zaista pravo bogatstvo.

Osnovna ideja ove akcije je jednostavna, oni žele da gosti iskuse tradiciju, istoriju i umetnost ispijanja čaja, i sve to po pristupačnoj ceni. Naravno, ako već razmišljate o tome šta bi se dogodilo da vam ispadne šoljica iz 18. veka vredna 25.000 dolara, čaj možete da pijete i iz obične, moderne.

Zašto bi neko platio kilogram čaja 184.000 dolara, saznajte više.

Ulazeći u galeriju u mirnoj ulici, posetioce dočekuje izložba raznih šoljica, posuda i tanjira. Na drugom spratu se nalazi čajdžinica, tradicionalno opremljena. Tu gosti mogu da biraju i čajeve i šoljice iz kojih će piti. Za goste koji nisu navikli da sede prekrštenih nogu na podu tu su normalni stolovi sa stolicama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -