29.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Cerkno, idealan odmor u saradnji prirode i ljudi

Jedinstven pejzaž, svet davnih uspomena, originalna i netaknuta priroda, istorijski i kulturni spomenici, prelepa mesta, raznovrsna kulinarska ponuda i ljubazni ljudi – to je Cerkljanska regija. Pozivamo vas da upoznate raznovrsnost i šarolikost predela, koji su vekovima tako misteriozno oblikovali priroda i vredne ljudske ruke

Cerkno, idealan odmor u saradnji prirode i ljudi

Negujte svoje telo i duh

Idilično prirodno okruženje Cerkna i okoline, sa svojim šumovitim prostranstvima, poziva vas da u zagrljaju prirode brinete o svom blagostanju i zdravlju. Uživanje u prirodi dopunite opuštanjem u lekovitoj termalnoj vodi, očistite tela saunom ili disanjem vazduha obogaćenim solju. Opustite se, pronađite svoj unutrašnji mir, ojačajte svoje telo i duh i otkrijte lekovitu moć prirode!

Cerkno, idealan odmor u saradnji prirode i ljudi

Upoznajte prelepe pešačke i biciklističke staze

Između brežuljaka i grebena Cerkljanskog pobrđa vijugaju doline i uske jaruge sa kristalno čistim vodama, a između njih se uzdižu visoravni. Područje je isprepleteno mnogim planinarskim i biciklističkim stazama, pogodnim za sve koji traže kratke i nezahtevne izazove ili duže i napornije ture. Istraživanje prelepe prirode će vas pre ili kasnije nagraditi nezaboravnim prizorima koje ćete želeti da zauvek utisnete u sećanje.

Cerkno, idealan odmor u saradnji prirode i ljudi

Osetite kulturno i prirodno nasleđe

Tragovi istorije, jedinstven geografski položaj i raznovrsna prirodna bogatstva oblikovali su cerkljanski kraj na način da je izuzetno raznolik i bogat. Istražite istoriju jedne od retkih očuvanih bolnica iz Drugog svetskog rata, posetite jedno od najvažnijih mesta iz kamenog doba na svetu ili uživajte u pogledu na mnoge druge prirodne i kulturne znamenitosti.

POSETITE CERKNO

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -