4.3 C
Belgrade
četvrtak, 1 decembra, 2022

Visovac, diskretna duhovnost Nacionalnog parka Krka

Ostrvce Visovac se nalazi u istoimenom jezeru, i spada u najvažnije prirodne i kulturne vrednosti Hrvatske. Turisti ga uglavnom posećuju kako bi uživali u njegovoj posebnoj lepoti, međutim, njegov glavni adut jeste odsustvo buke i neka posebna energija koja vraća svet u duhovnu vertikalu

Visovac je diskretna duhovnost i kultura Nacionalnog parka Krka. Ovo ostrvo se nalazi u Visovačkom jezeru, smeštenom između Roškog slapa i Skradinskog buka u Nacionalnom parku Krka. Visovac je oduvek bio poseban, i njegovo mesto je sigurno u srcima svih ljudi, bilo da žive u blizini, bilo da su ga bar jednom posetili.

Visovac su u početku naselili eremiti, monasi reda Svetog Augustina, koji su tu izgradili samostan i manastir posvećen Svetom Pavlu apostolu, da bi nakon njih ovde svoj mir našli franjevci. Ovaj biser mali biser Nacionalnog parka Krka oduvek je bio mesto za molitvu i razmišljanje.

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Od sredine 15. veka ovde se nalazi franjevački samostan Majke od Milosti i crkva Gospe Visovačke. Ovaj manastri sa okolinom čine neraskidivu i posebno lepu celinu. Samostan ima vrednu arheološku zbirku, kao i zbirku istorijskih predmeta, ali takođe i biblioteku sa vrednim knjigama.

Do Visovca se dolazi brodićem, i prilično je zgodan za obilazak, jer je mali, što i jeste najlepše kod njega. Ostrvo se obilazi pešice bez žurbe, a za razgledanje samostana predviđeno je oko pola sata, što je u principu sasvim dovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -