9.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

U Hrvatskoj zabeženo milion turista u toku jednog dana

Na osnovu podataka eVisitor sistema, u Hrvatskoj je zabeleženo više od milion gostiju koji su boravili samo u toku jednog dana. Najviše zabeleženih turista je bilo stranih, čak 90% od ukupnog broja, što je izuzetno dobar rezultat

U Hrvatskoj je zabeženo milion turista samo u toku jednog dana. Rezultati eVisitor-a, Informacionog sistema za prijavu i odjavu turista govore da je u Hrvatskoj po prvi put u ovoj godini na dnevnoj bazi boravilo više od milion gostiju.

Stranih turista je bio oko 900.000, što dovoljno govori o tome koliko je Hrvatska popularna kod turista. Najviše gostiju ima u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru i Zadarskoj županiji. Po gradovima, najviše turista ima Rovinju, Viru, Medulinu, Poreču, Umagu i Dubrovniku, navodi Hrvatska turistička zajednica.

Najviše je bilo turista iz Nemačke, Slovenije, Austrije, Poljske i Češke. Najviše njih je boravilo u domaćim smeštajnim kapacitetima i apartmanima, kampovima i na kraju u kolektivnim smeštajnim kapacitetima, odnosno hotelima.

Blogeri iz Srbije na Kvarneru, saznajte više.

Do sada je ostvareno čak 97% turističkog prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu, što je odličan rezultat. Na osnovu statističkih podataka 2022. godina obećava, i Hrvatska obara sve rekorde u noćenjima turista, što domaćih, što stranih. Prema prognozama turističkih stručnajka, ova godina bi trebalo da prestigne najbolju turističku zlatnu godinu ikad zabeleženu.

Hrvatska je u poslednjim godinama sve više zastupljena u mnogobrojnim vodećim svetskim časopisim i u drugim medijima. Svi oni hvale prirodne i kulturne atrakcije, ali i bogatu gastronomsku ponudu. Hrvatska je ne samo lepa, ona je sadržajna i autentična, i nudi zaista odmor za sve. Činjenica da je u Hrvatskoj zabeženo milion turista samo u toku jednog dana dovoljno govori o tome koliko je ova zemlja interesantna turistima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -