12.3 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Ana Miča, direktorka marketinga i prodaje Hotel Putnik Kopaonik

Ako pitate Anu da vam kaže nešto o sebi, ona će vam reći da je sportski orijentisana, borbena i uporna osoba kako na poslovnom planu, tako i u privatnom životu. Međutim, mi bi dodali da je ona pre svega prava mlada lavica, što znači da je i veoma posvećena, hrabra i da voli izazove. To su verovatno i glavni podsticaji koji su je odveli put hotelijerstva, gde uz urođeni šarm i lepotu, zaista ima izuzetno svetlu budućnost

Ana Miča, direktorka marketinga i prodaje Hotel Putnik Kopaonik

TU: Mlade lavice često imaju idole. Koju ličnost bi okarakterisali kao vaš poslovni uzor?
AM: Imam više poslovnih uzora, svako ko je uspešan u svom poslu je osoba od koje mogu nešto da naučim. Zatim, u svakoj osobi sa kojom sarađujem, da li to bile kolege, poslovni saradnici ili prijatelji, uvek pronalazim neku osobinu koja može da mi bude uzor. Na kraju se ipak najviše trudim da izgradim sama svoj stil i jednoga dana možda ja budem uzor nekoj mladoj osobi koja počinje da se bavim ovim poslom.

TU: Kako izgleda vaš radni dan?
AM: Radni dan počinjem prvom jutarnjom kafom, a onda polako u glavi slažem sve ono što me očekuje u toku dana – pregledanje pristiglih mejlova, jutarnji sastanci sa kolegama, zatim zakazivanje i održavanje poslovnih sastanaka, planiranje budućih aktivnosti i mnogo toga još… Vrlo često iskrsne nešto nepredviđeno u mom poslu na šta moram da budem spremna i da pravovremeno reagujem.

TU: A šta je za vas pravi odmor?
AM: Kada mi poslovne obaveze dozvole, volim da učestvujem na OCR trkama (trke sa preprekama) koje zahtevaju spremnost, izdržljivost, ali s druge strane pružaju zadovoljstvo i osećanje ispunjenosti kada se savladaju sve prepreke i stigne na cilj. Pored ovoga, pravim odmorom smatram kada uspem da se odvojim od telefona, mejlova, društvenih mreža i uživam u prirodi, kao i u druženju sa svojim kućnim ljubimcem psom Kirom. S obzirom da često poslovno putujem na Kopaonik, jako sam zavolela skijanje i uopšteno boravak na planini.

TU: Šta je po vama ono što vas u poslu izdvaja od drugih?
AM: Trudim se da se pokažem u najboljem svetlu i da ljudi prepoznaju u meni profesionalnost u poslovanju, odgovornost, ozbiljnost i, naravno, doslednost.

TU: Koja je vaša formula uspeha?
AM: Prilagoditi se uslovima poslovanja, iz svake situacije čak i one najteže izvući nešto pozitivno i uvek ići napred.

TU: Šta biste poručili kao savet mladim lavicama i lavovima koji tek dolaze?
AM: Rekla bih im da poslušaju savet kojim sam se i ja vodila na početku karijere, a to je da ne odustaju od svojih ciljeva i da ako im se čini da je nešto nepremostivo i nedostižno, ne znači da to i jeste. Uspeh ne bi bio uspeh da se podrazumeva i da ga je lako dostići. Sreća takođe igra veliku ulogu, ali kao i za sve drugo u životu, radimo onako kako želimo da nam se vrati, a podržavanjem drugih bodrimo i sami sebe da uspemo u onome što smo zamislili. Učite od uspešnih i nikada ne odustajte od svog poslovnog razvoja i usavršavanja.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -