20.2 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Velenje Underground

Prelepa Šaleška dolina vas zove na jedinstven večernji doživljaj. Dođite u Velenje i doživite svim čulima najbolje rudarske i gastronomske specijalitete Slovenije

U Muzeju rudarstva Slovenije očekuje vas vodič koji će vas opremiti svetiljkom i kacigom. Nakon skoka preko kože, rudarskog poklona iz kuhinje i rudarskog pozdrava: „Srećno!“, spustite se najstarijim liftom u Sloveniji u rudnički rov, na jedan od najbogatijih slojeva uglja u svetu. Pogledajte najatraktivnije lokacije podzemlja koje na zapanjujući način pričaju priču o rudarstvu.

Uđite u najdublju trpezariju u Evropi, postavljenu čak 160 m ispod zemljine površine. Tamo će vas konobari i kuvari oduševiti originalnim jelima, nadahnutim lokalnim sastojcima i rudarskom tradicijom. Ovu posebnu večeru, takozvanu  „Štajgerjevu južnu“, prate odabrana vina i muzička animacija.

Nakon kulinarskog doživljaja očekuje vas uzbudljiva vožnja podzemnim vozom, povratak na površinu liftom i ulazak u rudarsku crnu garderobu. Čaša penušavca prati razgovor o utiscima, a suvenir iznenađenja podstaknuće vas da se doživljaja prisetite i sa drugim ljudima.

Zakazani termini ove jedinstvene ture su 25. novembar ili 2. decembar 2022, a trajanje ture je tri sata. Sve detaljnije informacije možete naći ovde.

             

#visitsaleska #ifeelsLOVEnia #myway

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -