20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Najbolji gradovi u 2022. godini

Na osnovu ankete čitalaca i mreže urednika iz celog sveta, Time Out magazin je napravio listu najboljih gradova na planeti, kako za život, tako i za posao

Najbolji gradovi na svetu za život u 2022. godini su se našli na listi koju je napravio magazin Time Out. Svake godine magazin anketira veliki broj ljudi širom sveta o trenutnom životu u njihovom rodnom gradu. Magazin želi da odgovori na pitanje koji je to grad koji je najbolji, u smislu koliko je on prijatan i praktičan za život. Osnovna ideja je da stvore globalnu sliku života u gradu i usmere ljude ka mestima kojim su stanovnici zaista oduševljeni uslovima života.

Uzeti su u obzir noćni život, restorani i kulturni događaji svakog grada posebno, kao i osećaj zajedništva koji je nakon kovida 19 postao možda važniji nego ikad. Osim toga uzete su u obzir i inicijative gradova za zaštitu okoline, njihova predanost aktivizmu i opšta prijateljska naklonost.

Svemirski centar Herman Potočnik Noordung, saznajte više.

Time Out je za najbolji grad ove godine izabrao Edinburg. Ovaj grad je teško nadmašiti kad su u pitanju znamenitosti, arhitektura i slikovita mesta koja ga čine jednim od najlepših gradova za istraživanje pešice. Edinburg je progresivan i uvek prihvata sve različitosti.

Lista 10 najboljih gradova po izboru Time Out-a:

  1. Edinburg, Škotska
  2. Čikago, Sjedinjene Države
  3. Medeljin, Kolumbija
  4. Glazgov, Škotska
  5. Amsterdam, Holandija
  6. Prag, Češka
  7. Marakeš, Maroko
  8. Berlin, Nemačka
  9. Montreal, Kanada
  10. Kopenhagen, Danska

Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -