12.3 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Odlična godina za turizam u Grčkoj

Nakon dve pandemijske godine turizam u Grčkoj je ponovo procvetao . Po svemu sudeći, ova godina će biti bar na nivou one rekordne 2019. godine, ako je čak i ne prestigne

Zabeležena je odlična godina za turizam u Grčkoj. Ministar turizma ove zemlje Vasilis Kikilias je izjavio da se turizam nakon dve godine pauze ponovo vratio na velika vrata. Kikilias je saopštio da brojke za sada premašuju one iz najbolje pretpandemijske 2019. godine.

U junu mesecu je u Grčku stiglo gotovo 3.5 miliona turista avionima, što je više od tri puta veća brojka ako je uporedimo sa junom 2021. godine. Turista je bilo čak i više u junu ove godine nego što je to bio slučaj sa poslednjom dobrom godinom za turizam, što najavljuje obaranje rekorda.

Najboljom godinom u istoriji grčkog turizma smatra se pretpandemijska 2019. godina, kada je Grčku posetilo oko 33 milona turista. Radi upoređivanja, treba navesti da je to čak tri puta više nego što Grčka ima stanovnika.

Svemirski centar Herman Potočnik Noordung, saznajte više.

Ministar Kikilias je izjavio takođe da Grčka nije pretrpela nikakve ozbiljnije posledice zbog krize u Ukrajini i zbog odsutnosti ruskih turista. Taj broj su nadoknadili gosti iz balkanskih zemalja, uključujući Srbiju, Rumuniju i Bugarsku. Svi oni su iskoristili prednost blizine Grčke u koju mogu doputovati za samo nekoliko sati.

On je takođe izjavio da se Grčka priprema za produženu turističku sezonu, on poziva nemačke turiste da iskoriste zimu u Grčkoj kako bi izbegli eventualnu preteću energetsku krizu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -