19.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Sladoledi sa ukusima majoneza i kečapa

Stanovnici Londona su poznati po tome da uvek vole da budu prvi u svemu i da postavljaju standarde. Ne znamo da li je takav slučaj i sa ovim sladoledom, trendom koji je za sada izazvao mnogo medijske pažnje

U Londonu od sada možete probati sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa. Stanovnici ovog grada su u cilju rashlađivanja, imajući u vidu rekordno visoke temperature, bili spremni na sve. Osim toga, oni su inače poznati po tome da imaju jako čudan ukus, recimo vole slatke supe ili slane gumene bombone.

Iako širom sveta danas imamo najrazličitije ukuse sladoleda, od krompira, do ribe i sipinog mastila, došlo je do toga da se prave sladoledi i od pasulja. Podsećamo da su postojali određeni projekti koji su podrazumevali sladoled od kukuruza, iznutrica, slanine, piva, rakije, kanabisa, konjetine ili kavijara. Koji ukusi su preživeli do sada, nije poznato.

Najnoviji proizvod britanskih majstora sladoleda se sastoji od palete najrazličitijih ukusa. Uglavnom se radi o ukusima koji nisu tradicionalno vezani za ovu poslasticu. Prave se od sastojaka koji se tradicionalno služe za ručak ili dolaze kao prilog uz roštilj ili slično.

Beograd u septembru postaje evropska vinska prestonica, saznajte više.

Novi sladoled dolazi sa ukusom majoneza, kečapa ili pasulja. Koliko god ovo bilo čudno, izgleda da su u Londonu za sada zadovoljni slanim sladoledom. Ovi ukusi će biti aktuelni do kraja leta, a ukoliko budu traženi i dalje, naći će svoje mesto pored već dobro poznate vanile ili čokolade.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -