17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Najpopularnije letnje destinacije za građane Srbije

Građani Srbije i ovog leta tradicionano biraju Grčku za svoj odmor. Turska je na drugom mestu po popularnosti, pa je u ovom trenutku gotovo nemoguće pronaći smeštaj ili mesto u avionu

Najpopularnije letnje destinacije za građane Srbije ove godine su ubedljivo Grčka i Turska. Kako navodi direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić, sve do kraja avgusta su popunjeni skoro svi kapaciteti u poznatim letovalištima u tim zemljama.

Na osnovu dosadašnjih pokazatelja i rezervacija koje imaju agencije, sve ukazuje da će ovog leta u Grčkoj boraviti između 800.000 i 900.000 turista iz Srbije, saopštio je Aleksandar Seničić za N1.

Najviše turista iz Srbije ima na severu Grčke, na Halkidikiju i u regiji Pijerija. Od gradova su najpopularniji Paralija, Leptokarija i Nei Pori, i naših građana ima između 30 i 45% od ukupnog broja turista. Oni najviše borave u privatnim apartmanima i smeštajnim kapacitetima, dok samo oko 20% njih boravi u hotelima.

Aleksandar Seničić takođe navodi da je veoma tražena i Turska. Prema procenama tokom ove sezone će na turskoj obali letovati oko 80.000 turista iz Srbije. Ukoliko se na taj broj doda i 20.000 individualnih putnika koji su samostalno došli, ukupan broj će preći 100.000 turista.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Naši turisti uglavnom biraju Bodrum i Marmaris, ali i Antaliju, Alanju, Kemer, kao i ostala manja mesta. Pored toga što su cene više za oko 10% u odnosu na prošlu godinu, hoteli su omogućili da deca besplatno borave čak i do 14 godina starosti. Na taj način su pokazali da je Turska praktično idealna destinacija za porodične odmore.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -