12.5 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Pica od 24 karata

Pica je verovatno najpopularnije jelo na svetu. Iako potiče iz Italije, ona se može kupiti svuda, i postoji hiljadu različitih varijati. Od margarite, preko pice sa ananasom i čokoladom, stigli smo i do super-luksuzne pice sa zlatom

Poznati šef Đovani Maskari je napravio jedan nesvakidašnji specijalitet, a njegov glavni adut u restoranu je pica od 24 karata. Ovaj kuvar, poznat po tome da pravi najbolje pice, napravio je u svom restoranu Al Pellegrino verovatno najluksuzniju varijantu pice do sada.

Beograd u septembru postaje evropska vinska prestonica, saznajte više.

Njegova nova pica nije samo luksuz za nepce, već i za novčanik. Ovaj vrlo vešt marketinški trik, trenutna kulinarska moda, superdeluks specijalitet polako osvaja Italiju. Njegova zlatna pica je prekrivena 24-karatnim zlatom i košta 190 evra.

Iako se u restoranu služe vrhunske, ali već poznate pice, od sada se mogu naručiti i te skupe i luksuzne varijate. Gosti mogu naručiti bilo koju picu, preko koje se na kraju stavljaju zlatni listići od 24 karata.

Najpoznatija pica Margarita je prema predanju nastala u Napulju u 19. veku. Prilikom obilaska grada, kralj Umberto i njegova pratilja Margarita su od lokalnog pekara probali testo koje je on obogatio bojama Italije. Na tanko testo je stavio paradajz, beli sir i bosiljak, a kraljevski par je bio oduševljen.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -