5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Može li kanabis spasiti turizam Tajlanda?

U aprilu 2022. godine Tajland je legalizovao kanabis. Ova nova odluka vlade Tajlanda je pre svega bila donesena zbog medicine, a ne zbog nekih drugih banalnih razloga. Međutim, izgleda da će ta odluka ne samo pomoći ljudima koji boluju od teških bolesti, već će pomoći da se čitava turistička industrija oporavi od loših posledica pandemije

Može li kanabis spasiti turizam Tajlanda? U 2019. godini Tajland je posetilo 39.9 miliona turista. Turisti su državi doneli skoro 53 milijarde evra, što je oko 12% bruto domaćeg proizvoda (BDP). Međutim, u prvih šest meseci 2022. godine ovu zemlju je posetilo tek 2 miliona turista.

Turisti za sada „izbegavaju“ Tajland jer se još uvek svet oporavlja od posledica pandemije, a ova zemlja spada u one rizičnije. Upravo zbog toga, sve više se razmišlja o aktivnijem promovisanjem Tajlanda kao zemlje koja je legalizovala kanabis. Oni pokušavaju da iskoriste model primenjen u Holandiji. Amsterdam zbog rekreativnog i legalnog konzumiranja kanabisa posećuje svakog meseca oko milon turista.

Kako ističu, takav model, kanabis i turizam je prirodan, i to bi moglo da pomogne da se poveća broj turističkih poseta. Turistički radnici Tajlanda forsiraju pre svega prirodne lepote i kulturno-istorijske sadržaje kao najbitnije. Međutim, oni se slažu da i legalizacija kanabisa može biti jedan od turističkih potencijala.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Iako većina turista nije rezervisala svoj odmor zbog novog zakona o kanabisu, mnogi od njih su se složili da je zakon dodao posebnu dimenziju užitka njihovom odmoru. Novi vid sadržaja bi podrazumevao kafiće koji svojim klijentima nude piće, klimatizaciju i razne mogućnosti rekreativnog konzumiranja kanabisa. Prodaja bi bila legalna, svaki kafić bi bio registrovan za takvu delatnost, što bi pomoglo da se sve održi u zakonskim okvirima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -