7.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Bali nudi najbolje uslove digitalnim nomadima

Turizam na Baliju se tranformiše u potpunosti. Nekada destinacija na kojoj su odmarali bogati turisti postaje mesto koje će okupljati digitalne nomade, radnike koji će svoj posao obavljati sa ove popularne turističke destinacije

Bali trenutno nudi najbolje uslove digitalnim nomadima. Indonezija planira da privuče što veći broj radnika iz celog sveta uz pomoć nove vize za digitalne nomade. Oni će moći da žive i rade bez plaćanja poreza, a viza koju budu dobili će biti najduža viza koja je na raspolaganju.

Indonezija nastoji da podstakne digitalne nomade da rade sa popularnih turističkih destinacija, jedna od njih je i ostrvo Bali. Ministar turizma Indonezije je izjavio da je nova viza za digitalne nomade jedini put od turizma prema održivijem modelu, navodi Euronews.com.

Viza bi trajala pet godina, i u tom periodu će digitalni nomadi moći da žive i rade u zemlji potpuno bezbrižno. Oni neće imati čak ni obavezu plaćanja poreza, jedino će morati da plaćaju svoje troškove. Osnovni uslov je da njihov prihod potiče od kompanija van teritorije te zemlje.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Kako bi privukli što više zainteresovanih, vlada je maksimalno pojednostavila proces prijavljivanja i maksimalno povećala broj letova prema Indoneziji. Ova zemlja je interesantna najviše zbog turističkih sadržaja i prirodnih lepota, ali i zbog prijatne klime i niskih troškova života.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -