21.1 C
Belgrade
nedelja, jun 23, 2024

Preispitajte turizam!

Odbrojavanje do Svetskog dana turizma 2022. je u toku. Ovogodišnje obeležavanje dana turizma ima za cilj da odgovori na to kakva će biti budućnost ove industrije. UNWTO poziva sve da se uključe u akciju, i svi su dobrodošli, od najvećih korporacija do najmanje turističke agencije

Međunarodni dan obežavanja Svetskog dana turizma 2022. godine će imati jednu posebnu temu, Preispitajte turizam! Ove godine će fokus biti na ponovnom promišljanju i preispitivanju ove industrije, kako u smislu veličine tako i u smislu važnosti. Republika Indonezija će biti domaćin ovogodišnjeg održavanja.

Pored država članica UNWTO-a, pozvani su svi učesnici iz celog privatnog sektora da prisustvuju manifestaciji, kako bi promovisanje ovog sektora bilo što potpunije. Svako treba da svojim primerom i dobrom praksom da doprinos, jer je kako znamo ova industrija u velikoj meri oštećena i pandemijom i aktuelnom krizom u Ukrajini.

Turizam ima veliki potencijal, i zajednička je odgovornost i obaveza da se on u potpunosti iskoristi na pravi način, izjavio je generalni sekretar UNWTO-a Zurab Pololikashvili. Preispitajte turizam! je obaveza svih strana koje su uključene, od vlada i kompanija, preko turističkih agencija do samih turista.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Svetski dan turizma se održava 27. septembra svake godine od 1980. godine. Taj datum obeležava godišnjicu usvajanja Statuta Organizacije 1970. godine, čime je oformljen put osnivanja UNWTO-a pet godina kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -