13.7 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Zaslužena počast, priprema se muzej Oliveru Dragojeviću

Na jednom malom ostrvu, osim jednog malog objekta, sve je divlje i netaknuto, nema puteva, nema automobila, a nema ni apartmana ni vila. Jedino što će biti podignuto jeste muzej muzičkoj legendi koja je baš sa tog ostrva krenula u svet

U Veloj Luci se priprema muzej Oliveru Dragojeviću. Ova muzička legenda je porodičnim korenima i dobrim delom svog života bila vezana za to ostrvo. Malo ko zna da je on bio prvenstveno Velolučanin, pa tek onda pevač i umetnik, navode meštani ovog divnom mesta.

Nakon smrti pevača, lokalne vlasti su pokrenule inicijativu da njegovo rodno i opevano mesto dobije muzej-zbirku. U prvoj i drugoj fazi preuređena je postojeća zgrada Centra za kulturu, dok bi treća faza Memorijalne zbirke “Oliver Dragojević” trebalo da počne u oktobru.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Oliver  Dragojević je rođen u Veloj Luci gde je proveo detinjstvo. Sve svoje letne i zimske odmore i sve slobodne trenutke je provodio u Veloj Luci. Osim muzeja, razmišlja se i o tome da se izgradi fontana ili spomenik u prirodnoj veličini.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -