10.8 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Festival cirkusa u Beogradu

Cirkobalkana je putujući festival iz regiona koji ove godine obeležava deset godina od osnivanja. Na jednom mestu okuplja sve lokalne, regionalne i evropske cirkuske prakse u cilju međusobne saradnje

Festival cirkusa Cirkobalkana u Beogradu biće održan u okviru 56. Bitefa, od 20. septembra do 1. oktobra. Festval će biti održan tradicionalno u dva šatora koji će biti postavljeni u Luci Beograd kod Silosa.

Festival će biti mesto na kom će se predstaviti umetnici iz Srbije, Francuske, Italije, Španije, Slovenije i Hrvatske kako bi zajedno proslavili jubilej. Festival će biti održan pod soganom “Živi cirkus”, a realizovaće se u partnerstvu sa BITEF festivalom i Francuskim institutom, navodi eKapija.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Festival cirkusa u Beogradu biće  takođe mesto održavanja besplatnog edukativnog programa „Fabrika savremenog cirkusa“ za mlade od 15 do 25 godina. Na radionici će mladi imati priliku da nauče osnove cirkuskih disciplina kao i sve ostalo vezano za ovu umetnost. Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informaisanja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -