4.8 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Divlja i neobuzdana švedska priroda

Ova zemlja je poznata po tome da njeni stanovnici vole divlju prirodu, hladno vreme i pejzaže na kojim nema tragova civilizacije. Sve to se nalazi na jednom mestu, u Sarek nacionalnom parku, delu zemlje koji ima sasvim posebno mesto u srcima Šveđana

Sarek je jedan od najnepristupačnijih nacionalnih parkova u Švedskoj, posebno za avanturiste koji nisu vešti sa skijama ili nemaju baš dobru fizičku kondiciju. Do njega putevi ne vode, jer ne postoji ni jedna uređena staza ili napravljen asfaltni put. Do njega se isključivo stiže na teži način, snagom volje i snagom mišića. Divlja i neobuzdana priroda je  nešto što Švedska posebno čuva i neguje.

Ova neverovatna prirodna lepota zahteva rešenost i upornost od ljudi, a i dobru formu. Park se nalazi u pokrajini Laponiji na severu Skandinavije, i često je centar okupljanja avanturista koji odatle kreću u istraživanje ovog dela planete.

Proleće i leto su nešto posebno u Sareku, rezervisani su za ljubitelje sunca, zelenila i životinja koje se odmaraju i pripremaju za migraciju u toplije predele. Reke i potoci se ohrabre od vode od lednika pa se u punoj snazi probijaju kroz doline.

Hladniji meseci su rezervisani za pripremu, tada se ceo park sprema za oštru i nemilosrdnu zimu. Ipak, ona je sastavni deo života, pa se i tada u njemu odvija neverovatni prirodni ciklus. Mora se  preživeti do prolećnog sunca i zelenila, sve je u znako lova i opstanka.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Sarek je idealan za sve zaljubljenike u pravu prirodu koja ne štedi posetice, i to ga izdvaja od mnogih drugih. U njemu nećete biti dočekani kao gost, mesto u njemu morate da zaradite, a ostanak takođe.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -