11.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Milančev buk, vodopad za Unesko

Bosna i Hercegovina bi mogla dobiti prvo prirodno dobro upisano u Uneskov registar prirodne baštine. Milančev buk je najveći vodopad na reci Uni koji se nalazi u mestu Martin Brod. To je pravi biser prirodne lepote koji treba sačuvati, jer je jedinstven u ovom delu sveta

Milančev buk je vodopad koji bi trebalo da bude prvo prirodno dobro u Bosni i Hercegovini za Unesko, odnosno registar prirodnih baština te zemlje. Radi se o jednom od najlepših i naprivlačnijih delova reke Une.

Upravo zbog toga, Milančev buk bi već sledeće godine trebao biti upisan u registar prirodne baštine kao prvo prirodno dobro u cilju dodatno brendiranja. Osim toga, na taj način bi ovo prirodno dobro dobilo i veću zaštitu. Ova inicijativa je pokrenuta od strane Nacionalnog parka još pre pet godina.

Čardak ni na nebu ni na zemlji, saznajte više.

Ovo područje u Martin Brodu obuhvata mnogobrojne slapove od kojih se izdvajaju Jalak, Srednji i Donji kao i Milančev buk. Milančev buk je najveći i najlepši u okolini. Turizam je sigurno najveći generator razvoja ovog dela zemlje, a ona ima i šta da punudi turistima, koji sve češće umesto jednog noćenja odaberu produženi vikend.

Ovo područje se nalazi samu granicu s Hrvatskom, po svojoj lepoti je jedinstveno ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u ovom delu Evrope i godinama privlači brojne posetioce.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -