20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Hotel u obliku Meseca

Ovaj neobično skup poduhvat je nešto što se i očekuje od Dubaija, grada koji već decenijama pomera granice mogućeg. Takav slučaj je i sa novim hotelom vrednim pet milijardi dolara, koji treba da omogući gostima da dožive svemir na Zemlji

Dubai je poznat po svojoj ekstravagantnoj arhitekturi. Kompanija Moon World Resorts je dobro poznata po svojim neobičnim hotelima širom sveta. Sada ima novi zadatak, planira da izgradi hotel u obliku Meseca koji bi trebalo da upotpuni sadržaj i panoramu grada.

Kompanija sa sedištem u Kanadi planira da izgradi četiri MOON resorta, a prvi se gradi u Dubaiju. Osnovna ideja je da se podigne hotel u obliku Meseca visine oko 230 metara. Hotel bi osim neobičnog izgleda imao sve pogodnosti koje se i očekuju od luksuznog hotela. Osim toga, on bi gostima nudio i posebna iskustva koja treba da simuliraju boravak na pravom zemljinom satelitu.

Projekat vredan pet milijardi dolara uključivao bi iskustvo „lunarne kolonije“ na površini Meseca u cilju „dovođenja“ svemirskog turizma na Zemlju. Prema osnivačima kompanije, resort bi mogao primiti do deset miliona gostiju godišnje, a samo lunarna kolonija ima kapacitet za dva i po miliona gostiju. U hotelu je predviđena čak i platforma za obuku pravih svemirskih agencija i astronauta.

Hotel u obliku Meseca će osim luksuzno opremljenih soba imati noćni klub, kongresni centar kapaciteta do 5.000 gostiju kao i spa i wellness centar. Osim toga, on će sadržati i platforme na kojim će biti obezbeđeno iskustvo realnog boravka u svemiru.

Treba navesti da je nedavno U Dubaiju takođe otvoren i „Muzej budućnosti” koji će po svemu sudeći biti najsavremenija i najlepša atrakcija u toj zemlji, verovatno i u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -