21.7 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

Hotel u obliku Meseca

Ovaj neobično skup poduhvat je nešto što se i očekuje od Dubaija, grada koji već decenijama pomera granice mogućeg. Takav slučaj je i sa novim hotelom vrednim 5 milijardi dolara, koji treba da omogući gostima da „dožive svemir“ na Zemlji

Dubai je poznat po svojoj ekstravagantnoj arhitekturi. Kompanija Moon World Resorts je dobro poznata po svojim neoničnim hotelima širom sveta. Sada ima novi zadatak, planira da izgradi u hotel obliku Meseca koji bi trebalo da upotpuni sadržaj i panoramu grada.

Kompanija sa sedištem u Kanadi planira da izgradi četiri MOON resorta, a prvi se gradi u Dubaiju. Osnovna ideja je da se podigne hotel u obliku Meseca visine oko 230 metara. Hotel bi osim neobičnog izgleda imao sve pogodnosti koje se i očekuju od luksuznog hotela. Osim toga, on bi gostima nudio i posebna iskustva koja treba da simuliraju boravak na pravom zemljinom satelitu.

Projekat vredan 5 milijardi dolara uključivao bi iskustvo „lunarne kolonije“ na površini Meseca u cilju „dovođenja“ svemirskog turizma na Zemlju. Prema osnivačima kompanije, resort bi mogao primiti do 10 miliona gostiju godišnje, a samo lunarna kolonija ima kapacitet za 2.5 miliona gostiju. U hotelu je predviđena  čak i platforma za obuku pravih svemirskih agencija i astronauta.

Hotel u obliku Meseca će osim luksuzno opremljenih soba imati noćni klub, kongresni centar kapaciteta do 5.000 gostiju kao i spa i wellness centar. Osim toga, on će sadržati i platforme na kojim će biti obezbeđeno iskustvo realnog boravka u svemiru.

Treba navesti da je nedavno U Dubaiju takođe otvoren i „Muzej budućnosti” koji će po svemu sudeći biti najsavremenija i najlepša atrakcija u toj zemlji, verovatno i u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -