22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Najbolje pice u 2022. godini

Na osnovu istraživanja portala 50toppizza, koji je možda i najbolji internet vodič za picerije globalno, napravljena je lista pedeset najboljih picerija na svetu

Na osnovu ocena međunarodno priznatih stručnjaka napravljena je lista najboljih pica na svetu. Sve ocene gastronomski stučnjaci daju anonimno, ocenjuje se kompletan utisak, od izgleda do ukusa. Najbolje pice na svetu u 2022. godine možete poručiti u Napulju.

U piceriji I Masanielli di Francesco Martucci možete degustirati izuzetno kvalitetnu picu. Meni koji sastavlja šef Frančesko Martuči je izraz vrhunske ravnoteže između elegancije ukusa i sastojaka koji se kombinuju. U ovoj piceriji se eksperimentiše i uvek traži savršenstvo, navodi se u obrazloženju.

Restoran I Masanielli di Francesco se, što je i očekivano, nalazi u Napulju i poslednjih godina se pozicionirao kao svetski poznata picerija, u koju ljudi dolaze kako bi odali počast najvećem gradskom kulinarskom izumu.

Picokeri, pasta koja je podelila Italiju, saznajte više.

Na prvom mestu, sem picerije iz Napulja, se nalazi i jedna picerija iz Njujorka. Piceriju Una Pizza Napoletana vodi Entoni Manđijeri, poznat po pravljenju „ukusnih debljih“ pica sa visokokvalitetnim sastojcima. On je na najbolji način sačuvao autentičnost ukusa i prilagodio ga američkom tržištu.

Ovo je lista najboljih deset picerija na svetu a ostatak možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

  1. I Masanielli, Napulj

1. Una Pizza Napoletana, Njujork

2. Peppe Pizzeria, Pariz

3. 50 Kalò, Napulj

4. 10 Diego Vitagliano Pizzeria, Napulj

5. I Tigli, San Bonifačo, Italija

6. Francesco & Salvatore Salvo, Napulj

7. Seu Pizza Illuminati, Rim

8. La Notizia 94, Napulj

9. Tony’s Pizza Napoletana, San Francisko

10. Ribalta NYC, Njujork

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -