16.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Mali Lošinj među 100 održivih destinacija sveta

„Green Destinations Award“ je program sertifikacije destinacija koji se bazira na osnovu ocena usklađenosti sa kriterijima očuvanja okoline, društvene i ekonomske situacije, kao i kulturnih aspekata

Na osmoj međunarodnoj konferenciji „Svetskih dana zelenih destinacija“ Mali Lošinj se našao među 100 održivih destinacija sveta. „Global Green destinations days“ okuplja vodeće međunarodne stručnjake za održivost koji učestvuju u programu. Preko 250 stručnjaka iz 43 zemalja je ocenjivalo destinacije širom sveta na konferenciji održanoj u Atini 27. septembra ove godine.

Među najboljim održivim destinacijama se našao i Mali Lošinj, koji učestvuje u takmičenju 100 najboljih održivih destinacija od 2016. „Green Destinations Award“ je program koji promoviše održive turističke destinacije na međunarodnom nivou. U procesu sertifikovanja destinacije sproveden je desk audit nakon kog je ukupni rezultat generisan iz dobijenih ocena u određenim oblastima.

Oblasti koje se ocenjuju su upravljanje destinacijom, priroda i krajolik, okolina i klima, kultura i tradicija, kvalitet života i poslovanje i komunikacija. Mali Lošinj je najveću ocenu dobio iz oblasti kulture i tradicije.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Ovo globalno takmičenje u održivim destinacijama je najveći program na svetu koji prepoznaje i promoviše održivost destinacija. Osnovni cilj je podsticanje destinacija da što odgovornije upravljaju destinacijama kako bi ceo turistički sektor podstakli da usvoji i primeni najbolju praksu u području zaštite okoline.

Više o samom Green Destinations Award takmičenju pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -