16.4 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Amazon zvanično pokrenuo dostave dronom

Nakon nekoliko godina testiranja i razvoja, kompanija Amazon uvodi dostave dronom. Za početak, dostavu dronom će moći da koriste Prime kupci u Kaliforniji i Teksasu, nakon čega je planirano da se to proširi i na celu zemlju

Od sada je i zvanično! Amazon je pokrenuo dostave dronom, iako je do samo pre nekoliko godina to izgledalo kao nešto što vidimo na filmovima. Za sada takav vid dostave bespilotnim letelicama može koristiti samo mali deo kupaca, samo u saveznim državama Teksas i Kalifornija.

Iako je to još uvek pokriva mali deo tržišta, ova vest ne može biti važnija i za sektor bespilotnih letelica i za budućnost komercijalne prodaje. Dostave bespilotnim letelicama su u poslednjim mesecima naročito postale popularne. Novo vreme je donelo nova iskušenja, deo se odnosi na loša iskustva sa pandemijom, dok se drugi deo odnosi na praktičnost i jednostavnost.

Ovakav vid dostave isključuje mogućnost bilo kakve inertakcije sa ljudima, što svodi rizik od eventualnog zaražavanja na minimum. Osim toga, dronovi ne koriste postojeću putnu infrastrukturu. Na njih ne utiče gužva u saobraćaju ili zastoji, pa je i rizik od kašnjenja sveden takođe na minimum.

Amazon usluga Prime Air dostavljaće pakete do 2.5 kilograma za manje od sat vremena pomoću dronova. Usluga je omogućena za korisnike u Lokfordu u Kaliforniji i Koledž Stejšonu u Teksasu. Nakon što kupac naruči proizvod, kao i inače dobija procenjeno vreme dolaska sa alatom za praćenje statusa za svoju narudžbinu.

Picokeri, pasta koja je podelila Italiju, saznajte više.

Nakon saradnje sa određenim lancima supermarketa kao što je to Walmart, Amazon planira da proširi dostavu i na druge gigante u ovoj industriji. To će po svemu sudeći postati praksa i za ugostiteljske objekte i restorane, jer otvara potpuno nove horizonte za isporuku hrane.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -