11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Virgin Atlantic: uniforme na osnovu rodnog identiteta

Britanska avio-kompanija Virgin Atlantic je u potpunosti promenila politiku nošenja uniformi. Oni pre svega žele da pokažu da prate trendove i žele da kabinsko osoblje pokaže inkluzivnost, kritikujući zastarela pravila koja se odnose na uniforme uopšteno

Posada, piloti i timovi na zemlji više nisu obavezni da nose uniforme koje su do sada bile rezervisane za određeni pol, odnosno isključivo muške ili ženske uniforme. Upravo zbog toga je Virgin Atlantic uveo uniforme na osnovu rodnog identiteta. Osoblje umesto „zastarele standardizovane“ uniforme može odabrati odeću koja ih najbolje predstavlja.

Promena politike nošenja uniformi je deo šireg ublažavanja jedinstvenih pravila ovog avio-prevoznika. Još 2019. godine Virgin Atlantic je ukinuo obaveznu šminku za žensko osoblje i dopustio ženama da nose pantalone i ravne cipele. Ove godine je postala i prva britanska avio-kompanija koja je dopustila i vidljive tetovaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Virgin Atlantic (@virginatlantic)

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Osim toga, uvedene su i neobavezne oznake zamenica za osoblje, zajedno sa obaveznom obukom o inkluzivnosti. Ove oznake mogu od sada da biraju i putnici. Oni mogu da odaberu i odluče šta će im biti upisano na rezervacijama karata, što je bila do skoro praksa.

Ričard Branson, vlasnik kompanije, uvek je bio među pionirima kad su inovacije bile u pitanju. On je oduvek želeo da napravi bolji proizvod od onog koji je već ponuđen, što i jeste suština preduzetništva. Branson, osnivač i milijarder, pre svega je preduzetnik, čovek koji je uvek dobro umeo da prepozna šta je potrebno i šta je dugačije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -