17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Callebaut je lansirao NXT generaciju kultne čokolade NXT M_lk

VEGANSKA, BILJNA, BEZ MLEKA I LAKTOZE, NOVA čokolada za šefove i zanatlije donosi pravo uživanje bez kompromisa                       

Pet brend ambasadora predstavilo je svoje veganske kreacije koristeći NXT čokoladu

Callebaut NXT čokolada je napravljena za šefove i zanatlije, za uspešne kreacije, od pralina do najfinijih dezerata

Chocolate Academy Center™ Belgrade bio je domaćin događaja predstavljanja nove ikone Callebaut-a: M_lk čokolade koja je bez mleka, laktoze, orašastih plodova, alergena, 100% biljnog porekla i veganska – bez ikakvih tragova mlečnih proizvoda. M_lk čokolada bez mleka donosi istinski ukus mlečne čokolade, približan najfinijim belgijskim čokoladama, a napravljena je od biljke  ŠUFE (CHUFA), biljne alternative mleku sa jedinstvenim ukusom (neutralnije u poređenju sa mlekom od badema, pirinča, sojinog mleka, ovsenog mleka ili drugih alternativa).

Biljana Ljubojević, marketing menadžer za jugoistočnu Evropu, rekla je: „Drago mi je što je Callebaut prepoznao rastuću potražnju za biljnom hranom i napravio vegansku, biljnu čokoladu bez mleka. Ovo će pomoći ambicioznim šefovima iz regiona da na novi način kreiraju tradicionalne recepte za kolače i uvrste čokoladne poslastice bez mleka, kao i veganske i biljne, kao deo svoje ponude. Stručnjacima iz kompanije Callebaut i timovima za istraživanje i razvoj bilo je potrebno 3 godine da ožive ovu jedinstvenu inovaciju, nakon lansiranja Ruby čokolade i prelaska na kakao iz održivog uzgoja u svim našim čokoladama.”

Nakon što je predstavio svoje neverovatne čokoladne dezerte, Rémy Delette, glavni šef Chocolate Academy Center™ Belgrade™, objasnio je šta ova inovacija znači za budućnost sveta kolača i čokolade: „Ranije smo morali sami da smišljamo kako da zamenimo mlečne proizvode, jaja, želatin i slično, alternativama na biljnoj bazi. Ova inovacija u potpunosti redefiniše komercijalnu upotrebu čokolade u veganskoj kuhinji. Callebaut NXT pruža zanatlijama i šefovima rešenje za rastuću potražnju za biljnom hranom. To je čokolada bez mlečnih proizvoda i veganska čokolada koja ima ukus i performanse Callebaut čokolade, sa istim nivoom uživanja… i koja pruža lakoću upotrebe kakvu biste očekivali od Callebaut-a“.

Callebaut NXT čokolade imaju Cocoa Horizons sertifikat: sve farme na kojima se uzgajaju kakao zrna za NXT čokolade učestvuju u programu Cocoa Horizons, koji se fokusira na poboljšanje života farmera, održivog uzgoja kakaoa i eliminisanje dečjeg rada iz lanca snabdevanja, sa ciljem da oblikuju održivu budućnost kakaoa i čokolade.

O Barry Callebaut Group

Sa godišnjim prihodom od oko 7,2 milijarde CHF (6,6 milijardi EUR / 7,9 milijardi USD) u fiskalnoj godini 2020/21, grupa Barry Callebaut, sa sedištem u Cirihu, vodeći je svetski proizvođač visokokvalitetne čokolade i kakao proizvoda – od nabavke i prerade kakao zrna do proizvodnje najfinijih čokolada, uključujući čokoladna punjenja, dekoracije i surogate. Grupa poseduje više od 60 proizvodnih pogona širom sveta i zapošljava kvalitetan i posvećen tim od 13.000 ljudi. Barry Callebaut opslužuje čitavu prehrambenu industriju, od industrijskih proizvođača do zanatskih i profesionalnih korisnika čokolade, kao što su čokolatijeri, poslastičari, pekari, hoteli, restorani ili ugostitelji. Globalni brendovi koji zadovoljavaju specifične potrebe ovih artizanskih kupaca su Callebaut®, Cacao Barry®, Carma®, Chocovic®, kao i specijalista za dekoracije Mona Lisa®. Grupa Barry Callebaut je posvećena tome da održiva čokolada postane norma do 2025. godine kako bi pomogla da se osiguraju buduće zalihe kakaoa i poboljša život farmera.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -