2.5 C
Belgrade
sreda, 6 decembra, 2023

Spreman prvi šampanjac za svemir

Nova boca ovog šampanjca je specijalno napravljena za „vanzemaljske“ uslove. Vino Mumm Cordon Rouge Stellar je pakovano u bocama koje su zaštićene najkvalitetnijim aluminijumom, a sadrže i potpuno novi sistem za točenje koji ima i pantentiranu zaštitu čepa

Kompanija G.H. Mumm ima spreman prvi šampanjac za svemir. U saradnji sa svemirskom kompanijom Axiom Space napravljen je  prvi šampanjac spreman za svemirske uslove.

Bestežinsko stanje u svemiru je izazov, pre svega zbog nedostatka gravitacije, jer to otežava u velikoj meri bezbedno služenje pića. Prvo izdanje svemirskog šampanjca predstavljeno je javnosti pre četiri godine, a tek ove je ambalaža uspela da zadovolji sve stroge standarde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maison MUMM (@ghmumm)

Mumm Cordon Rouge Stellar ima lepu stilizovanu bocu zapremine 375ml. Boca je napravljena od debelog stakla, ali je zaštićena omotačem od aluminijuma. Najinivativniji deo boce se odnosi na specijalan čep koji omogućava bezbedno uživanje turistima u vinu na boravku u svemiru. Vino koje se pakuje je pravljeno od grožđa iz berbe 2016. i uglavnom se radi o pino noaru.

Ovo nije prvi sučaj da se eksperimentiše sa vinom i uslovima van planete Zemlje. Vina iz vinarije Château Petrus provela su 14 meseci u zemljinoj orbiti na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Prva boca otvorena za degustiranje u Bordou je deo novog istraživačkog projekta koji bi trebalo da otkrije nove načine uzgoja biljaka.

Dvanaest boca vina Petrus 2000 vratilo se na zemlju sa neverovatnog putovanja teretnim brodom SpaceX ‘Dragon’ dugog 300.000.000 kilometara, nakon čega je vino detaljno analizirano. Ova svemirska avantura je deo istraživačkog projekta koji je vodio Space Cargo Unlimited, a u čitavu akciju je takođe uključen i vinski institut Univerziteta u Bordou.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -