14.7 C
Belgrade
petak, februar 23, 2024

Ecobnb: Pronađite svoj održivi smeštaj

Prema istraživanju kompanije Booking.com koje sadrže podatke prikupljene od više od 30.000 putnika iz 30 zemalja, putnici su odlučniji nego ikad da putuju održivo poštujući isključivo zakone prirode, smanjujući potrošnju električne energije, količinu otpada i koristeći ekološki prihvatljive načine transporta

Sve više turista planira da svoj da odmor provede autentično, odgovorno i pre svega održivo, što uključuje i eko frendli smeštaj i jedinstven eko doživljaj. Upravo to je prepoznato u kompaniji Ecobnb.com, online platformi koja predstavlja spoj ponude održivog smeštaja i putovanja, odnosno planiranja odgovornog ruralnog turizma i ekoturizma.

Cilj je ove kompanije je promovisanje zelenog turizma i autentičnog načina putovanja koji se bazira na apsolutnom poštovanju prirode. Drugi cilj ima za zadatak da prepozna lepote manje poznatih svetskih destinacija.

Ecobnb izdvaja eko turističku ponudu i povezuje ekološki odgovorne domaćine sa putnicima u potrazi za mirom, čistim vazduhom, netaknutom prirodom, autentičnom tradicijom i upoznavanjem lokalnog načina života. Sve to se odvija kroz jednu perspektivu u kojoj je uticaj turista na okolinu smanjen na minimum.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Da bi neki smeštaj bio objavljen na platformi Ecobnb.com, neophodno je da ispunjava minimum 5 od 10 ekoloških standarda. Svaki od njih treba da doprinosi smanjenju troškova i unapređenju ekološke održivosti objekta. Standardi podrazumevaju organsku hranu, zelenu gradnju, 100% obnovljive izvore energije, solarne panele, recikliranje minimum 50% otpada, ekološka sredstva za pranje i čišćenje, dostupnost bez automobila, energetski štedljivu rasvetu i ostalo.

Trenutno u Srbiji postoji nekoliko takvih smeštaja, a kompletnu ponudu možete pogledati na zvaničnoj internet stranici kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -