14.7 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

German. Local. Culture – kampanja Turističke ogranizacije Nemačke

Turistička organizacija Nemačke (DZT) pokrenula je kampanju pod nazivom German. Local. Culture u kojoj turistima u poseti Nemačkoj nude autentična, lokalna iskustva u gradovima, lepote odmora u prirodi i na selu, kao i održivu turističku ponudu

Tim povodom je 29. septembra Regionalna kancelarija TO Nemačke organizovala druženje sa novinarima i kulinarsku radionicu pripreme tradicionalnog nemačkog kolača sa jabukama. Koncept restoran Belgrade Kitchen Party bio je pravo mesto za uživanje u nemačkim vegetarijanskim specijalitetima i gastronomsko putovanje kroz nemačku kulturu i tradiciju.

German. Local. Culture – kampanja Turističke ogranizacije Nemačke (1)
Photo: Miodrag Bogdanović

Novinarima je predstavljena kampanja koja promoviše Nemačku kao destinaciju za duži odmor. Takođe su izneti zanimljivi statistički podaci o Nemačkoj kao turističkoj destinaciji za evropske turiste (gde je ona broj jedan destinacija) i za srpske turiste. Iako velika većina ljudi iz Srbije i dalje ide u Nemačku kod rodbine i prijatelja, ipak iz godine u godinu raste procenat Srba koji u Nemačku putuju kao turisti, u smislu da koriste hotelski ili neki drugi smeštaj.

TO nemačke kreirala je u okviru svog sajta mikrosajt https://www.germany.travel/en/campaign/german-local-culture/home.html koji služi kao centar za inspiraciju šta posetiti u Nemačkoj, a takođe sadrži i mnogo informacija o zanimljivim destinacijama. Posetioci sajta mogu da dobiju savete za putovanja i predloge od chatbot-a koji radi pomoću veštačke inteligencije, a zanimljiv promotivni video predstavlja raznolikost Nemačke kao destinacije za turizam i fokusiran je na kulturu i prirodu.

Četiri tematska klastera –  Flair, Craft, Taste i Green, prikazuju neverovatnu nemačku arhitekturu i autentični ambijent, bogato nasleđe starih zanatlija i majstora, tradicionalnu regionalnu kuhinju i prirodne lepote Nemačke, stavljajući ih u kontekst turizma.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -