12.5 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Najprijateljskiji gradovi u Evropi za 2022. godinu

Poznati magazin o putovanjima, Condé Nast Traveler, uvrstio je jednu zemlju iz našeg regiona na listu gradova koji su najprijateljskiji turiste. Na prvom mestu se nalazi grad iz Španije, dok se među prvih 12 nlaze čak dva grada iz Portugala

Najprijateljskiji gradovi u Evropi za 2022. godinu su se našli na listi poznatog magazina koju su sastavili čitaoci. Svake godine između ostalog Condé Nast Traveler objavljuje ovu lista koja u suštini refletuje iskustva putnika.

Na prvom mestu liste se našao San Sebastijan, grad u Španiji koji je možda i njapoznatiji po međunarodnom filmskom festivalu, ali i odličnoj gastronomskoj ponudi takođe. Ovaj grad je poznat po činjenici da tamo postoji najveća koncentracija barova na svetu.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Nakon San Sebastijana, na listi se nalaze Briž, Rejkjavik, Kopenhagen i Porto (Portugal). Do desetog mesta rangirani su Dablin, Oslo, Lisabon, Stokholm i Amsterdam. Interesantno je navesti da se na listi na dvanaestom mestu nalazi Dubrovnik iz Hrvatske.

Za Dubrovnik magazin kaže da je posebno intresantna njegova arhitektura, stare gradske  kamene zidine iz 16. veka, kao i uvek gostoljubivi meštani. Uske popločane ulice, barokna arhitektura i blistava azurna pozadina doprinose stvaranju eteričnog ugođaja, navode čitaoci.

Listu najprijateljskijih gradova u Evropi možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -