11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Teran Wine & Walk u Motovunu

Manifestacija Teran Wine & Walk približiće enološke i gastronomske čari Motovuna svim ljubiteljima prirodnih i kulturno-istorijskih lepota. Posetioci će imati jedinstvenu prilku da uživaju u fantastičnom vinu i vrhunskim delikatesima magične Istre

Prvi Teran Wine & Walk je manifestacija koja se održava u Motovunu u Istri 15. oktobra 2022. godine. Teran Wine & Walk podrazumeva sedam okrepnih stanica na kojim će posetioci moći da uživaju u bogatoj ponudi terana, vinu od autohtone lokalne sorte grožđa,  ali i vinu ostalih sjajnih lokalnih vinarija.

Manifestacija će predstaviti posetiocima lokalna vina i bogatu baštinu ovog dela Hrvatske. Takođe, to će biti odlična prilika da se obležiti i ovogodišnje priključenje Motovuna klasteru Severozapadne Istre, uz Grožnjan i Oprtalj. Ovi manji biseri Iste ponudom ovakvih manifestacija privlače pažnju domaćih i stranih gostiju. To je posebno bitno jer na taj način ne zavise od glavne turističke sezone.

Početak je predviđen u jutarnjim satima kod Winery & Design Hotel Roxanich, zatim se nastavlja šetnjom po Parenzani i po lokalnim vinogradima. Na određenim mestima su organizovane okrepne stanice gde će gosti degustirati vina. Pored toga, oni će imati priliku da i nauče ponešto o lokalnim sortama grožđa.

Posebno je važna lokalna teran sorta, kojoj je Motovunu posvetio i čitav ovaj festival. Teran Wine & Walk je najbolji mogući način da se festivalom posvećenim ovoj sorti dodatno oplemeni i produži turistička sezona Motovuna i okoline.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -