5 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Jesen na moru

Jesen na moru nudi prijatne temperature i savršena je za uživanje u wellnessu i kulinarskim užicima. Toplo jesenje sunce mamiće vas da prošetate uz more. Duboko udahnite morski vazduh pun negativnih jona i uživajte u opuštajućem pogledu na obalu. A u slučaju lošeg vremena zagrejaće vas odlična ponuda wellness centara

Jesen na moru
Photo: Jaka Ivančič

Wellness oaze u Portorožu i Piranu

LifeClass Terme & Wellness centar nudi jednu od najsveobuhvatnijih termalnih, zdravstvenih i wellness ponuda u Evropi. Pored programa tipičnih za region, kao što su slana pakovanje od morskog blata, piling od morske soli i kupke sa slanom vodom, takođe su dostupni indijski ajurvedski tretmani sertifikovanih terapeuta iz Kerale u Shakti Aiurveda centru i tradicionalne tajlandske masaže u Wai Thai centru . Nekoliko bazena sa morskom i termomineralnom vodom i sveobuhvatan prostor za saune, zaokružuju celogodišnju ponudu.

Uživajte u verovatno najlepšem pogledu na Jadran sa bazena Paradise Spa na devetom spratu Grand hotela Bernardin sa pet zvezdica ili uz koktel nakon toga sa velike terase na jedanaestom spratu. Gosti Bernardina mogu uživati i u renoviranom hotelu Histrion sa morskim parkom i wellness prostorima. Hotel pruža direktan pristup morskom vodenom parku Termaris, gde se odrasli mogu mirno opustiti u bazenu, dok se deca igraju na igralištu ili u bazenu sa vodenim strujama i hidromasažerima. Wellness Benedicta nudi svet sauna, slanu sobu i razne istarske tematske masaže i kozmetičke tretmane u kojima možete uživati.

Renomirani sanatorijum i terapijski centar Thalasso Strunjan nalazi se na samoj obali mora usred zaštićenog pejzažnog parka. Gosti mogu da uživaju u 2.300 sunčanih sati godišnje i u umirujućim, lekovitim efektima morske vode, morskog vazduha, blata i soli. U Medico-Wellness programima, medicina i spa ponuda su optimalno kombinovani kako bi se poboljšalo zdravstveno stanje gostiju.

Jesen na moru
Photo: Jaka Ivančič

“Michelin tanjiri” koji predstavljaju esenciju mediteranskih ukusa

Jesen je baš savršena za razna kulinarska iskustva i degustacije, a Slovenačka Istra kombinuje razna nesvakidašnja iskustva koja će impresionirati svakog gurmana. Vrhunska vina, organsko maslinovo ulje, ukusni plodovi mora i mirisni tartufi glavni su aduti ovih priča.

Portorož i Piran se mogu pohvaliti odličnom kuhinjom koja se može probati u brojnim restoranima i zadovoljiti i najzahtevnije poznavaoce hrane. Portoroški restoran COB (akronim za Cooking Outside the Box) u septembru je postao prvi u Slovenačkoj Istri sa Mišlenovom zvezdicom. COB poslužuje kreacije mladog šefa kuhinje Filipa Matjaža i nudi jedinstveni meni koji ljubiteljima hrane na neočekivan i interaktivan način priča priče o tradicionalnim istarskim jelima. Još tri lokalna restorana mogu se pohvaliti sopstvenim “Michelin tanjirima”: Stara gostilna, Rizibizi i restoran Sophia u Hotelu Kempinski Palace Portorož.

Jesen na moru
Photo: Jaka Ivančič

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -