6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Istra – Best Food & Wine Destination 2022

Udruženje turističkih novinara Italije je dodelilo Istri Best Food & Wine Destination 2022 nagradu sajmu turizma u Riminiju. Ovo priznanje još jednom potvrđuje da se Istra zbog klimatskih uslova, lepog krajolika, izuzetnih vina i delikatesa nalazi među najboljim svetskim destinacijama

Na poznatom turističkom sajmu TTG Travel Experience u Italiji Istra je osvojila nagradu Best Food & Wine Destination 2022. Nagradu je dodelilo udruženje turističkih novinara Italije, koje svake godine posebno ocenjuje domaću i međunarodnu ponudu na polju gastronomije i vina.

TTG Travel Experience 2022 se održao u Riminiju od 11. do 13. oktobra, a Istra je između ostalog dobila i nagradu Gist Travel Food Award. Posebno je akcenat stavljen na održivost, jer je to kriterijum koji danas prožima svet turizma pa tako i enogastronomskog turima. Turizam, hrana i vino uvek je odraz globalnog stanja vremena, jer hrana je kultura, saopšteno je na sajmu.

Jesen na Krasu obeležavaju tradicionalne kulinarske i vinske manifestacije, saznajte više.

U prethodnim godinama Istarska županija i TZ Istre započele su impresivan rad na razvoju turizma. Razvoj je bio baziran pre svega na poljoprivredno-prehrambenom delu. Grade se vinski putevi, organizuju se događanja vezana za ekstra devičansko maslinovo ulje, obnavlja se tradicija lova na tartufe i slično.

Pored toga, velika pažnja posvećena je obnovljivim izvorima energije, prirodnim parkovima i ekologiji. Brojna gastronomska događanja sezonski su prilagodila Istru kako bi bila praktična za sva godišnja doba. Upravo zbog toga je Istra aktuelna kod turista tokom cele godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -