14.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Bleisure putovanja – spas hotelijerstva?

Poslovno putovanje u kombinaciji sa putovanjem radi odmora i zabave, postaje sve popularnije u poslednjih nekoliko godina. Tako je i nastala kovanica bleisure, turistički hibrid koji dobija na značaju sve više kako se brišu granice između posla i privatnog života

Da li bleisure putovanja mogu biti spas hotelijerstva? Hotelijeri su prošli kroz pravi pakao u poslednjih nekoliko godina i tek u poslednjim mesecima mogu da vide neko „svetlo na kraju tunela“.

Novo vreme je donelo sa sobom nova pravila igre. Digitalni nomadi su to ozvaničili, a tehnologija je u potpunosti pomerila granice između posla i igre, profesionalnog i ličnog, karijere i odmora.

Tako je na sreću hotelijera nastao bleisure, trend koji postavlja hotele na ekskluzivnim destinacijama na prvo mesto. Profesionalci širom sveta sve više odlučuju da svoje radno vreme prošire na vikende, pa čak i na cele nedelje, ukoliko im destinacije budu privlačne.

Više nije dovoljno organizovati team building ili konferenciju na dan, dva, sad je neophodno preseliti čitav tim na daleke destinacije. Od hotela se prave kancelarije i sale za sastanke, a posao se može organizovati bilo kad u toku dana. Nakon završetka obaveza, slobodno vreme se provodi na plažama ili na ski stazama, u zavisnosti od destinacije.

Postoji sve više hotela širom sveta koji nude ovakve vrste odmora. Kompanije ne samo da imaju bolje uslove, već im se dodatno organizuju razne aktivnosti koje bi ljudi iskoristili u slobodno vreme. Takve aktivnosti uključuju obilaske atrakcija, spa i wellness sadržaje, biciklističke ture ili vinske degustacije.

Hotel sa nula zvezdica, saznajte više.

Bleisure putovanja ne moraju značiti samo spas hotelijerstva, takva putovanja mogu puno značiti i lokalnim zajednicama. To bi bila neka najbolja forma koja bi odgovarala svima. Zaposleni u kompanijama bi imali humanije obavljanje poslova, hotelijeri bi ostali u poslu a svi u okolini mogu ponuditi svoje sadržaje, od vina, hrane do ostalih aktivnosti koje mogu biti organizovane.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -