3.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Kraljevski planinski ugođaj: Spojite lepo i korisno u ušuškanom kompleksu podno Kopaonika

U susret novoj, zimskoj sezoni hotelijeri su spremni. Ponovo željno iščekuju goste, nude im raznovrsniji sadržaj, više smeštajnih kapaciteta i bogatije iskustvo u svakom pogledu. Ipak, činjenica je da ih ove sezone čeka i dosta izazova, jer su turisti postali zahtevniji – traže kompletnu, vrhunsku uslugu na jednom mestu, bilo da je reč o poslovnom boravku ili odmoru

Američka studija iz 2020. je pokazala da su gostima, kada je reč o očekivanjima od hotela/apartmana, najvažniji faktori higijena i komunikacija. Na trećem mestu je dobar san. Svakako, zahtevi se razlikuju, zavisno od vrste gostiju.

Ako pogledamo poslovne ljude, koji su među najbrojnijom klijentelom, treba istaći da je njima primarna lako dostupna, jednostavna i funkcionalna usluga. Oni nemaju mnogo slobodnog vremena i cene svaki momenat za opuštanje.

Gde mogu pronaći sve što im treba: prijatno okruženje, dobru uslugu, ukusnu hranu, mir, ali i atrakcije? Jednom rečju, na Kopaoniku. Naša popularna planina vremenom je postala sinonim, ne samo za kvalitetno skijanje, već i za okupljanje biznismena iz cele Evrope. Takva reputacija zahteva i vrhunsku ponudu.

Sada već tradicionalno, sa dolaskom hladnijih dana, Kopaonik postaje epicentar i turistima nudi sve bogatiju ponudu. Ono što je već duže vreme trend u svetu i što se pokazalo kao odlična praksa koja privlači goste, jeste kreiranje „grada u gradu“, ili u ovom slučaju – na planini, tako da gostima u strogoj blizini bude dostupno sve što im treba.

Dakle, ako imate sastanke po čitav dan i želite da vam sve bude na „dohvat ruke“, bukiranjem modernog apartmana u kompleksu „Kraljevi Čardaci SPA“ dobijate džekpot. S jedne strane, možete koristiti prednosti komfornog smeštaja, kongresnih sala, jakog i brzog interneta, dobre ponude hrane i pića, a sa druge strane, kada poželite da se opustite – tu je prelepi SPA centar sa čak tri bazena i dva đakuzija.

U svetu hotelijerstva stalno se dešavaju promene, a oni najinovativniji i najveštiji uvek idu korak dalje, ispipavajući „puls“ tržišta i potrebe gostiju u 21. veku. Iako su mnogi predviđali da će, nakon korone, poslovna putovanja pasti u drugi plan – to se nije desilo. Štaviše, javlja se jača potreba za sastancima uživo i razmenjivanjem ideja na velikim skupovima. Stoga, ne čudi ni rast kongresnog turizma, koji svoje mesto pronalazi upravo na Kopaoniku, odnosno u „Kraljevim čardacima“.

S druge strane, i same kompanije idu korak dalje. Osim uobičajenih radnih obaveza, trude se da animiraju svoje zaposlene, klijente, saradnike. Tim bilding aktivnosti, druženje u prirodi, skijanje, uživanje u prijatnoj večeri ili pivnici uz muziku, samo su neke od brojnih ideja, a sve to možete pronaći u jednom kompleksu. Prelepa kopaonička oaza nudi čak 555 smeštajnih jedinica različite strukture, kongresni centar sa četiri sale – uz mogućnost pregrađivanja zidova, zatim lobby barove za koktele dobrodošlice, pauze za kafu ili svečane večere, kao i sportski teren za outdoor i tim bilding aktivnosti.

Ovako koncipirane, kompletne usluge, zapravo, nisu novitet u svetu, ali u Srbiji nema mnogo ugostiteljskih centara koji prepoznaju sve potrebe „modernog“ gosta. U prilog tome govori i činjenica da su Privredna komora Srbije i Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija 2019. kompleksu „Kraljevi Čardaci SPA“ dodelili nagradu Najbolje iz Srbije u kategoriji hotela. Dodatna prednost je što kompleks, u sklopu svoje kongresne sale, u jednom momentu može da ugosti 500 ljudi, dok su smeštajni kapaciteti duplo veći i primaju 1.000 lica.

Ako se, pak, uželite centra Kopaonika koji je od kompleksa udaljen 5 kilometara, za goste „Kraljevskih čardaka“ je organizovan prevoz do njega ili do skijašnice Čardak. Takođe, ne morate brinuti ni za parking ako dolazite sopstvenim prevozom, jer postoje velika garaža sa video nadzorom i parking na otvorenom.

Vaše je samo da bukirate smeštaj na vreme i prepustite se čarima Kopaonika, planine koja je danas sinonim ne samo za turistički centar Srbije, već i za mesto koje okuplja poslovnu elitu iz celog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -