3.4 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Najveći kruzer na svetu kreće na prvo putovanje

„Icon of the seas“ je najveći brod za kružna putovanja na svetu, koji je prema planovima krenuo na svoje prvo putovanje. Iz kompanije Royal Caribbean su saopštili da je to prvi brod iz serije koja je veća od bilo čega do sad viđenog u svetu krstarenja

Najveći kruzer na svetu je započeo svoje prvo putovanje. Icon of the seas je najveći brod za krstarenja sa neverovatnom ponudom različitih sadržaja. Kruzer ima 250.800 tona, dugačak je 365 metara i tri metra je duži od kruzera “Čuda mora”, koji je bio najveći na svetu. Kruzer je krenuo na putovanje iz luke u Majamiju.

Icon of the seas ima kapacitet od 7.600 putnika i 2.350 članova posade. Ima 2.805 kabina i namenjen je pre svega za porodični odmor. Posetioci će moći da uživaju u luksuznim porodičnim kabinama i apartmanima. Pored zabavnog, na brodu postoji i urbani deo osmišljen kao Central Park. Imaće vodopad visok 16 metara, barove, tobogan, bioskop, karaoke i veliku terasu.

Na vrhu kruzera je AquaDome, koji će tokom dana imati sopstveni vodopad i pogled na okean. U večernjim časovima on se pretvara u centar za zabavu sa restoranima i predstavama za decu i odrasle. Ne treba napominjati da je brod opremljen najsavremenijim tehnologijama uključujući i modernu robotiku, navodi eKapija.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Prve rezervacije za januar mesec su odavno rasprodate, imajući u vidu da su promocije za prodaju krenule krajem 2022. godine. Cene variraju u zavisnosti od nivoa luksuza, a početna je 1.537 dolara po osobi za najjeftiniju unutrašnju kabinu bez prozora.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -