15.7 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Specijalitet sa listom čekanja od 43 godine

U Japanu je sve specifično, posebno kada je hrana u pitanju. U toj zemlji možete pojesti najbolji biftek na svetu, napravljen od kobe ili vagi govedine. Iako je takvo meso skupo, oni ga koriste i za druge specijalitete kao što su kroketi. Međutim, taj specijalitet se jede samo jednom ili nijednom u životu, jer se na njega čeka više od 40 godina

U porodičnoj mesari Asahiye u japanskom gradu Takasago možete naručiti specijalne smrznute goveđe krokete. Ukoliko i stignete da ih kupite, što je veoma redak slučaj, sledeću turu možete očekivati za nekoliko decenija. U pitanju je specijalitet sa listom čekanja od 43 godine, trenutno.

Asahiya mesara je osnovana 1926. godine i poznata je po dugoj tradiciji prodaje mesnih proizvoda u prefekturi Hjogo, uključujući govedinu Kobe. Nakon Drugog svetskog rata je počela sa prodajom smrznutih goveđih kroketa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 新田 滋 (@shigeru.nitta)

Pre oko 20 godina, prženi kroketi od krompira i govedine postali su izuzetno popularni zahvaljujući internetu. Kroketi pod imenom „Ekstremni kroketi“ su specijalitet, jedan od četiri tipa Kobe kroketa dostupnih u ovoj mesari, navodi CNN.

Kroketi se prave od najbolje govedine, ne sadrže konzervanse i izuzetno su ukusni. Upravo to je i uticalo da postanu popularni. Prodavali su se po ceni od oko 20 evra, a do 2016. godine lista čekanja bila je duža od 14 godina.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Danas se ovaj marketinški potez pokazao kao vrlo uspešan, jer je pre svega ideja bila promovisanje Kobe govedine. Iako se ne isplati praviti krokete od takvog mesa, mesara je postala globalno popularna, a samim tim i ostali proizvodi koje prodaju. Sada turisti, pored kroketa, vrlo često naručuju i govedinu bez obzira na cenu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -