6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Slovenija među najboljim zemljama po prirodnim lepotama

Ukoliko tražite avanturu baš po vašoj meri, američki časopis „National Geographic“ je napravio listu od 25 destinacija koje bi trebalo da posetite do kraja 2023. godine. Među najboljim zemljama sveta po prirodnim lepotama se našla i Slovenija

Slovenija se našla među najboljim zemljama po prirodnim lepotama sveta. „National Geographic“ je napravio listu najboljih destinacija koju je podelio u pet kategorija. Inspiraciju za putovanja možete svuda oko vas pronaći, a ova lista može pomoći da se odlučite gde ćete provesti vaš naredni odmor.

Na listi se nalaze destinacije pune čuda, koje nagrađuju putnike svih uzrasta i podržavaju lokalne zajednice i ekosisteme. Kategorije u kojim se nalaze destinacije su Zajednica, Priroda, Kultura, Porodica i Avantura, pa svako može da na osnovu toga pronađe svoju omiljenu.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Interesantno je navesti da se u kategoriji Priroda našla i Slovenija. Časopis za Sloveniju kaže da je ta zemlja dugogodišnji lider u održivom turizmu i ekologiji. Posebno su interesantne nove gastroturističke biciklističke rute koje obilaze farme, vinograde i druge lokalne proizvođače hrane.

Pregled prema kategorijama izgleda ovako:

Kultura, istorija i nasleđe: Apijski put u Italiji, Busan u Južnoj Koreji, Pećine Longmen u Kini, Egipat i Čarlston u Južnoj Karolini.

Priroda, divlji predeli: Škotska visija, Bocvana, Slovenija, Nacionalni park Big Bend u Teksasu i Azorska ostrva.

Avantura, adrenalin na otvorenom: Novi Zeland, Choquequirao u Peruu, Juta, Austrijski Alp i Nacionalni park Revillagigedo u Meksiku.

Zajednica, eko i održivi turizam: Dodekanez u Grčkoj, Milvoki u Viskonsinu, Alberta u Kanadi, Laos i Gana

Porodica: Trinidad i Tobago, Železnica San Francisko, Kolumbija, Mančester, Velika Britanija i Švajcarska.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -