21 C
Belgrade
sreda, jul 24, 2024

Nacionalni park Tara među najlepšim mestima Balkana

Kad je reč o turizmu, balkanske zemlje su obično u senci nekih većih zemalja zapadne Evrope. Međutim, to ne znači da ne postoje spektakularne lepote koje se mogu naći širom Balkana. Zelene doline, visoke planine i raznolik niz autohtonih balkanskih biljnih i životinjskih vrsta samo su neki od razloga koji čekaju turiste ove istorijske regije

Nacionalni park Tara se našao među najlepšim mestima Balkana. U svojoj reportaži američki magazin Forbs je između ostalih destinacija Balkana izdvojio i ovaj biser Srbije. Otprilike četiri sata vožnje jugozapadno od Beograda, nalazi se oaza netaknute prirodne lepote u obliku Tare, navodi Forbs.

Istočni rubovi parka su dom fascinantnih istorijskih znamenitosti poput brojnih manastira. Svi avanturisti koji su u potrazi za divljim životinjama mogu otkriti pravo prirodno bogatstvo, jer u srcu parka postoji čitav svet mogućnosti. Ovo područje je prekriveno ogromnim količinama netaknute šume bora, jele i smreke.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

U samom parku mogu se naći brojne životinjske i biljne vrste koje su čuvene za ovaj kraj Evrope. Risovi, vukovi i sokolovi samo su neke od životinja koja se mogu videti na Tari. Međutim, kada su u pitanju mrki medvedi, nema boljeg mesta za to od Nacionalnog parka Tara, navodi Forbs. Nacionalni park Tara ima prelepe vidikovce, planinska jezera i pitoma sela, i to je samo deo razloga zašto ga treba posetiti.

Od ostalih sadržaja iz regiona Forbs preporučuje Nacionalni park Una u Bosni i Hercegovini, Nacionalni park Pirin u Bugarskoj, Nacionalni park Kerkin jezero u Grčkoj i Valbone u Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -