14.4 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Opština Piran sa više od milion noćenja

U smeštajnim kapacitetima u opštini Piran za sedam meseci ove godine ostvareno je više od milion noćenja, a jul ove godine je po broju noćenja bio uspešniji od prošle i jula 2019. godine

Aleksandar Valentin, v. d. direktora Turističke zajednice Portorož je rekao: „Ovogodišnja turistička sezona teče očekivano. U junu smo zabeležili manje domaćih gostiju koji su prošle godine iskoristili turističke vaučere, ali je u isto vreme naše odredište posetilo više stranaca. Broj noćenja u julu ove godine premašuje prošlogodišnje julske rezultate za 3 %, a za 2 % broj noćenja u 2019. godini, koja se smatra referentnom.“

U julu ove godine u Portorožu i Piranu ostvareno je 334.584 noćenja. Čak dve trećine svih gostiju bili su stranci, među kojima su najviše bili Austrijanci, Mađari, Nemci, Česi i Italijani. Otprilike polovina noćenja ostvarena je u hotelima, a druga polovina u drugim smeštajnim objektima.

Prema prognozama hotelijera, i avgust će biti uspešan, a letnja sezona će se na osnovu trenutne potražnje svakako produžiti i na jesen.

O dobroj posećenosti govore i prihodi od noćenja u prvih sedam meseci, kada su prema podacima portala ttaksa.si dostigli 1.014.294, što je samo za 2 % manje nego prošle godine u istom periodu.

Pratite nas na našojFacebook Instagramstranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -