15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Region se priprema za energetske turiste

Novo vreme donosi nove trendove, a takav je slučaj i sa turizmom. Energetski turisti, poput ptica, migriraju na jug u toku hladnog zimskog perioda umesto da sredstva troše za grejanje svojih domova

Pred Evropom je neizvesna i hladna zima, i region se priprema za energetske turiste u toku predstojeće zimske sezone. Njima su najinteresantnije zemlje u kojim nije hladno zimi. Zemlje koje izlaze na more i imaju povoljniju klimu, mogu da računaju ove sezone na nove goste. To su pre svega stanovnici iz evropskih zemalja čiji su računi za gas i struju poslednjih meseci višestruko porasli.

Nova kategorija putnika su stanovnici zemalja kojim je isplativije da zimuju u inostranstvu nego da plaćaju visoke račune za grejanje u stanovima i kućama. Specijalne ponude za njih spremaju hotelijeri u Grčkoj, Turskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, prenosi Euronews.

Zvaničnici Grčke su već u pripremama, u Španiji takođe. Osim toga i zemlje iz našeg regiona su takođe interesantne energetskim turistima. Predstavnici crnogorskog turizma su najavili da pripremaju svoju ponudu koju će predstaviti na sajmu turizma u Londonu u novembru mesecu.

Pored Crne Gore i Grčke, i Hrvatska se priprema za prijem energetskih turista. Samo u Dubrovniku su spremni da ugoste i do 50.000 stranih turista, čiji bi boravak trajao cele zime.

Biokovo postaje deo Uneskove mreže geoparkova, saznajte više.

Kompanija TravelTime World je pokrenula marketinšku kampanju pod nazivom „The Heat Is On“ ističući kako je niska cena po danu za duži odmor jeftinija od grejanja. Ova ideja je nastala najviše zbog aktuelne energentske krize u svetu. TravelTime World navodi da bi bi cena energije u Velikoj Britaniji mogla iznositi čak i do 7.000 funti po sezoni, što je istorijski maksimum.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -