19.9 C
Belgrade
ponedeljak, maj 27, 2024

Banja Luka obara turističke rekorde

Banja Luka je grad koji svakog očara svojom lepotom, prijatnom atmosferom i ljubaznošću meštana. Ovaj grad je možda i najbolji pokazatelj multikulturalnosti. Kako su različite kulture i tradicije ostavljale svoje tragove, vidljivo je na svakom koraku, od arhitekture i kulture, do gastronomije. To su prepoznali i turisti, pa sve češće posećuju ovaj grad, što potvrđuju i zvanični podaci

Banja Luka obara sve turističke rekorde. Od početka merenja turističkog prometa, u ovoj godini je zabeležen najveći broj turističkih dolazaka. Od početka godine, zabeležen je 66.691 dolazak ili 79.7% više nego u istom periodu prošle godine, navodi portal Nezavisne novine.

U istom periodu ove godine je zabeleženo 103.374 turističkih noćenja ili 77.8% više u odnosu na prošlu godinu. U ovu statistiku su uključeni podaci hotela, motela i hostela, a nisu uključeni podaci iz privatnih smeštajnih jedinica.

„Dan primirja“ u hotelu Putnik Kopaonik, saznajte više.

Privatni smeštajni kapaciteti podrazumevaju apartmanske smeštaje i kuće za odmor, seoska domaćinstva i vikendice, pa su podaci o broju noćenja i dolazaka realno dosta veći, saopšteno je iz Turističke organizacije Banja Luka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -