11.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Iva Ilić, direktorka prodaje hotela Hyatt Regency Beograd

Oduvek sam voleo poslovne priče o ljudima koji počinju od samog početka i osnovne pozicije, da bi nakon godina truda, učenja, odricanja, ali i vernosti poslodavcu, uspeli da stignu do samog vrha. Zato je i ovaj intervju sa Ivom Ilić, šarmantnom mladom damom koja odaje utisak da može sve, pa samim tim i da za dvanaest godina od recepcionerke dođe do direktorke prodaje jednog Hyatt-a, odiše nekom lakoćom, elegancijom i balansom koji karakterišu Ivu, ali naravno i hotel Hyatt

TU: Vaša profesionalna karijera u hotelijerstvu je vezana za Hyatt Regency Beograd, šta je presudilo da ostanete u ovom hotelu?
II: Moj put je od prvog trenutka bio dinamičan i do današnjeg dana se to nije promenilo. Ja sam školski primer kako se neko razvija u kompaniji i uči posao od samog početka. Stigla sam ovde kao praktikant sa fakulteta i u istoj kompaniji sam i dvanaest godina kasnije. U međuvremenu sam promenila nekoliko sektora i pozicija, i ne postoji period tokom moje karijere kada nisam naučila nešto novo, što je za mene izuzetno važno. Druga stvar koja me veže za ovaj posao je dinamika koja ne prestaje od kada sam ovde kročila. Svaki dan mi nosi nova uzbuđenja, izazove sa kojima se razvijam profesionalno, ali i privatno. Najvažniji od svega je balans koji sam uspela da stvorim radeći u ovom hotelu. Pored jako odgovornog i zahtevnog posla uspevam da odvojim vreme koje provodim sa svojom porodicom i prijateljima, da putujem i uživam punim plućima sa meni dragim osobama. Bez tog balansa ne bih mogla da zamislim svoj život.

TU: Prošli ste kroz čitav sistem u hotelskom menadžmentu, na kojoj poziciji ste bili najzadovoljniji svojim poslom?
II: Počela sam kao recepcioner i posle šest godina, postala sam Front Office Manager. To je definitivno bio najintezivniji period u mojoj profesionalnoj karijeri. Postala sam odgovorna za rukovođenje velikim timom, ali i celokupnom operacijom hotela. Taj period smatram najuzbudljivijim na poslu jer sam između ostalog osećala i ogromnu satisfakciju zbog pružene prilike. Sada, kao direktor prodaje sam svakako najzadovoljnija, jer opet imam priliku da radim sa predivnim ljudima koji dele istu strast prema poslu i od kojih svaki dan naučim nešto novo.

TU: S obzirom na vaše dugogodišnje iskustvo u hotelijerstvu, šta je po vašem mišljenju ono zbog čega se gosti stalno vraćaju u neki hotel?
II: U današnje vreme je vrlo popularno baviti se hoteljerstvom i ima bezbroj izuzetno lepih hotela svuda po svetu, ali će uspešni biti i to ostati samo oni koji se izdvoje zbog svog odnosa prema klijentima i usluge koju njihovi zaposleni pružaju gostima.

TU: Šta je to što pravi razliku u Hyatt-u u odnosu na ostale beogradske hotele?
II: Hyatt ima 32 godine dugu tradiciju koju neguje iz godine u godinu. Ima snažnu reputaciju koja je očuvana zahvaljujući lojalnim, vrednim i stručnim ljudima koji su zaposleni u ovom hotelu, ali i standardima koji su propisani Hyatt-ovim pravilnikom i koji se strogo poštuju. Zato nema mnogo prostora za odstupanje što je gostima važno jer znaju da kada dođu u Hyatt u Beogradu, mogu očekivati istu uslugu kao i u Hyatt-u u Parizu, Londonu, Njujorku…

TU: Koji drugi hotel je na vas ostavio najjači utisak nakon privatne posete?
II: Mnogo ih je, ali ako moram neke da izdvojim onda Grand Hyatt Njujork, najveći hotel koji sam ikada videla sa više od 1500 soba, zatim Hyatt Andaz u Londonu i Amsterdamu koji su svaki na svoj način umetnička dela arhitekture i dizajna i kao najluskuznji, definitivno Park Hyatt u Beču koji se nalazi u više od sto godina staroj zgradi bivše narodne banke Austrije pa već sama zgrada po sebi ostavlja snažan utisak.

TU: I za kraj, jedno lično pitanje: ¿Cómo estás? Otkud španski jezik, recite nam nešto više o tome.
II: Živela sam nekoliko godina kao dete na Tenerifima sa roditeljima, pa se valjda tada rodila ta neraskidiva veza između mene i Španije. Imaju taj balans u načinu života kojem se divim i težim. Umeju da uživaju u hrani, ali u malim zalogajima, vredni su, ali nisu radoholičari, porodični su i društveni, tradicionalni, a širokih vidika. Imaju božanstvenu muziku, obožavam njihov jezik, njihovu umetnost. Sve u vezi sa Španijom mi se dopada i rado joj se vraćam, a naročito, za mene, najlepšem gradu na svetu, Madridu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -