9.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Najbolji ekološki hotel na svetu

Turistička industrija postaje sve više ekološki osvešćena kako bi uspostavila održive hotele sa obnovljivom energijom i organskim proizvodima. Danas se širom sveta otvara sve više takvih hotela, i to postaje praksa u turizmu i ugostiteljstvu. Najbolji hotel tog tipa se nalazi u Norveškoj, i zaista liči na nešto što postoji samo u mašti

Eko-hotel, takođe i zeleni hotel, je ekološki održiv projekat koji se sve više uspostavlja širom sveta kako bi se smanjio štetan uticaj turizma na prirodu i okolinu. Ovi zeleni smeštajni objekti su blagoslov za planetu, oni nude održivost i avanturu, dok istovremeno smanjuju sve aktivnosti koje mogu štetno delovati na okolinu. Ključni faktori koji definišu jedan takav hotel su korištenje obnovljive energije, upotreba organskih proizvoda i recikliranje praktično svega. Koji je najbolji ekološki hotel na svetu?

Najbolji ekološki hotel na svetu je Svart. Hotel se nalazi u Norveškoj, pored obale kristalno čistog mora u fjordu Holandsfjorden. Svart je prvi energetski pozitivan hotel otvoren 2021. godine. Ovaj još uvek nedovršeni hotel generisaće više energije nego što je koristi. U hotelu postoji 100 soba a tu je i održiva farma koja proizvodi sastojke za svoje restorane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Sweet (@ifitshipitshere)

Hotel će koristiti 85% manje energije od tradicionalnog hotela, a proizvodi sopstvenu energiju uz pomoć solarnih panela. S obzirom na kružni dizajn hotela, sobe, restorani i terase strateški su smešteni uz rub hotela kako bi maksimalno koristili sunčevu energiju. Pored toga, on nudi predivan pogled od 360 stepeni na netaknuti arktički teren i jedinstveno iskustvo života u blizini prirode.

Trakaj, baltička romatnika na jezeru, saznajte više.

Futuristički, gotovo transparentan, dizajn svemirskog broda i kružni okvir hotela obezbeđuje luksuz spojen sa arktičkom avanturom na ovoj destinaciji. Gosti mogu uživati u jogi na ponoćnom suncu, roniti u smaragdnim vodama, uživati u vožnji kajakom, spektakularnim šetnjama i lokalnim delikatesima iz divljine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -