20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Metaverzum i ugostiteljstvo

Metaverzum je u svom početku predstavljao futurističku tehnologiju baziranu na iskustvima u virtuelnom svetu i virtuelnoj realnosti. Od prvog pominjanja do danas se mnogo toga promenilo. Danas, metaverzum omogućava međusobno povezivanje, druženje, učenje pa čak i obavljanje poslova u virtuelnom prostoru. Ovaj moderan trend nije zaobišao ni ugostiteljstvo

Šta imaju zajedničko Metaverzum i ugostiteljstvo? Metarverzum Ugostiteljstvo (Metaverse Hospitality, MH) radi na spajanju iskustva unutar virtualnog sveta putem Metaverse i intrenet tehnologija. Na taj način se, recimo, briše granice između fizičkog i digitalnog sveta.

Zahvaljujući novoj platformi ljudi više nisu samo posmatrači, već aktivni učesnici, deo imerzivnog digitalnog iskustva. Ipak, pun potencijal ćemo videti kad se realan svet spoji sa virtuelnim, a za to ćemo morati malo da sačekamo.

MH je graditelj prvih hotela u Metaverzumu i vodeća kompanija koja uključuje hotele i restorane u novu tehnologiju. Brend je u aprilu izdao NFT tokene koji ne samo da funkcionišu kao prava imovina u Metaverzumu, već takođe pružaju opipljive nagrade i pogodnosti u stvarnom svetu.

Kupovinom “imovine“ u dva različita Metaversuma, MH je stvorio grupaciju Genesis Collection koja gostima pruža kvalitetna iskustva i događaje kao domaćin. Ova grupacija u svojim digitalnim predstvaništima okuplja ključne partnere i omogućava putnicima iz celog sveta da se povežu bez napuštanja doma.

Prosečan putnik mora da zna da je naredni i logični korak rezervisanje hotela u Metaverzumu, odnosno rezervisanje odmora iz snova, rekao je izvršni direktor MH kompanije Tommy Farr. Ne samo da će se usluge konsierža ili recepcije prilagoditi uslugama u metaverzumu, već će hoteli u potpunosti oponašati svoje nekretnine u stvarnom životu kako bi svojim gostima pokazali šta se nudi.

Gosti će moći da se sreću i druže sa ljudima iz celog sveta kao što bi to učinili i u tradicionalnom odmaralištu. Njima su na raspolaganju sve one standardne pogodnosti, kao u normalnim hotelima. To podrazumeva posetu baru, salonu na krovu, spa centrima, sportskim terenima, teretanama i ostalim sadržajima. Da bi da mogli iskoriste sve što Metaverzum nudi, moraće da iskoriste prednosti NFT tokena koji je izgrađen na različitim platformama gde se koristi kriptovaluta.

Ukratko, sve aktivnosti koje obavljate preko dana, sve možete isto raditi i u Metaverzumu. Počevši od obavljanja posla ujutru, slobodnog vremena u kafiću popodne ili koncerta kasno uveče. Sve to doživljavate i na svakom mestu ste bili, s jednom osnovnom razlikom. Sve to se desilo a da niste napustili svoju kuću, to je jednostavno rečeno univerzum koji se stvara u virtualnom svetu.

MH nudi mešavinu B2C i B2B događaja usmerenih na pomoć pojedincima i kompanijama da iskoriste sve šta Metaverzum nudi. Tu se mogu naći i digitalne nekretnine, od kojih su najpoznatije NFT House, Hotel Euphoria ili Worlds Resort and Spa.

Osim što pomaže postojećim hotelima da razumeju brzo razvijajuće tehnologije poput web3 ili blockchain tehnologija, MH takođe može može pomoći putem savetovanja. MH kompanija može savetovati koje bi opcije i operacije najbolje odgovarale digitalnoj prisutnosti nekog brenda ili pojedinca.

MH kompanija je već sarađivala sa nekim od najboljih svetskih hotela. Među njima se nalaze St. Regis Atlanta, Four Seasons Oahu, Ritz Carlton Central Park ili Waldorf Astoria Cabo. Kompanija planira da ponudi svoju stručnost i u Metaverzumu i u stvarnom svetu. To je na početku od velike važnosti jer je neophodno da se putnicima obezbedi tačno ono šta očekuju od ovog virtualnog iskustva.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -