9.1 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Prodato selo Salto de Kastro

Na severozapadu Španije se nalazi selo Salto de Kastro, u blizini grada Zamora. Ovo selo je postalo popularno u poslednjim nedeljama, jer su ga lokalne vlasti prodavale za 250.000 evra. Od danas je selo privatna svojina, a novi vlasnik želi da u njemu podigne seoski hotel i pretvori ga u turistički centar

Kako navodi list Diario de Castilla y Leon, nakon samo nekoliko nedelja je prodato selo Salto de Kastro. U njemu postoji 44 kuće, kafana, crkva, škola i jedan hotel. Selo je kupio izvesni investitor iz Toleda, koji planira da od njega napravi turistički raj.

Selo se prostire na skoro 8 hektara i ima nešto manje od 7.000 metara kvadratnih korisnih stambenih površina. Cena kvadratnog metra je u proseku koštala oko 40 evra.

Selo je izgrađeno sredinom 20. veka kako bi se obezbedio smeštaj za radnike koji su radili na izgradnji brane Kastro. Brana je izgrađena, a nakon što su meštani odnosno radnici otišli, selo je ostalo napušteno i nenaseljeno od 1989. godine.

Najjeftiniji siti brejk u Evropi, saznajte više.

Salto de Kastro je pre nekoliko godina bilo u ponudi za 6.2 miliona evra, međutim, nakon neuspešne prodaje na kraju je cena spala na 250.000 evra. Iako je ova cena i dalje suviše niska, treba reći da se selo nalazi na crvenoj listi baštine „Hispania Nostra“, što znači da je njegova infrastruktura u prilično lošem stanju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -