8.6 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Hrvatska najbolja destinacija za jedrenje

Jadransko more je zaista jedno od najlepših, što je potvrdila i poznata nautička agencija koja je stavila Hrvatsku na sam vrh liste najboljih destinacija za jedrenje

Hrvatska je najbolja destinacija za jedrenje na svetu. Poznata i prestižna nautička agencija Zizoo je proglasila Hrvatsku najboljom zemljom kada je u pitanju jedrenje i nautički turizam.

Zizoo je globalni lider za iznajmljivanje brodova za odmor. Na osnovu tržišnih podataka koje su objavili, u Hrvatskoj je ostvareno skoro 30 % svih Zizoo rezervacija u 2022. godini. Na drugom mestu se nalazi Grčka, a na trećem Španija.

Agencija Zizoo navodi da je Hrvatska zemlja sa hiljadu ostrva, i da na jedan poseban način spaja istoriju i kluturnu baštinu sa gastronomijom i prirodnim lepotama. Pored toga, Hrvatsku krasi i bogata raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta, kao i brojni nacionalni parkovi.

Hrvatska ima u proseku 2.500 sunčanih sati godišnje, što je čini jednom od najsunčanijih i najtoplijih mediteranskih zemalja. Zime su uglavnom blage, dok su leta topla i duga, pa se nautička sezona bez problema proteže od maja do oktobra, što je idealno za sve ljubitelje plovidbe i jedrenja. Sve to zajedno u kombinaciji s aktivnom nautičkom industrijom privlači i iskusne nautičare i početnike, navodi Zizoo.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -