17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Najbolja maslinova ulja na svetu

Maslinovo ulje se smatra tečnim zlatom Mediterana, a postalo je sastavni deo kuhinja širom sveta. Postoje brojna istraživanja koja ukazuju na dobrobiti kuvanja sa maslinovim uljem. Internet stranica StudyFinds je sprovela istraživanje koje treba da izdvoji najbolja maslinova ulja na svetu, imajući u vidu da na tržištu danas ima zaista mnogo i proizvođača i vrsta

Prema nedavnim istraživanjima, potrošnja maslinovog ulja se povećava tokom godina, i to sa dobrim razlogom. Brojne studije su pokazale da zamena margarina, maslaca, majoneza i mlečne masti sa ekvivalentnom količinom maslinovog ulja smanjuje rizik od raznih bolesti. Upravo zbog toga je StudyFind nastojao da pruži odgovor na to koja su to najbolja maslinova ulja na svetu.

Kada su istraživači uporedili one koji su retko ili nikad konzumirali maslinovo ulje, oni u kategoriji najveće potrošnje imali su 19% manji rizik od dobijanja kardiovaskularnih bolesti. Takođe, 17% manji rizik od dobijanja raka, 29% manji rizik od demencije i 18% manji rizik od smrti od respiratornih bolesti.

Osim zdravstvenih benefita, maslinovo ulje nudi odličan ukus u pripremi hrane, od mesa do kolača. StudyFinds je sastavio ovaj popis sa pet proizvoda koji se najviše preporučuju na relevantnim intrenet stranicama.

California Olive Ranch

California Olive Ranch jedan je od najpopularnijih brendova zbog akcenta na svežini i transparentnosti pri berbi. California Olive Ranch je jedan od retkih većih proizvođača koji uvek stavlja na etikete datum berbe. Pored toga, ulje je popularno zbog lepe boje i blagog ukusa, što ga čini odličnom opcijom za svestrano i estetski prijatno kuvanje.

Filippo Berio

Ovo maslinovo ulje ima posebnu teksturu i ukus koji se najbolje ističe kada se koristi za razne sosove i salate. Filippo Berio ulje ima zlatnu nijansu, i to je mešavina proizvoda iz Grčke, Italije, Portugala i Španije.

Brightland

Brightland ulje ima različite ukuse koji zadovoljavaju sve kulinarske potrebe. Sorte Awake i Lucid neke su od najprodavanijih, imaju robustan ukus koji sadrži citruse, odnosno limun. Ovo ekstra devičansko maslinovo ulje je opisano kao odvažno i kompaktno, idealno za sve namene.

Pompeian

Pompeian maslinovo ulje je blago, svestrano i pristupačno, što ga čini jednom od najboljih opcija za domaćinstva. Odlikuje se čistim i jednostavnim ukusom, s voćnim i hrastovim notama, tako da pojačava ukus hrane, šta god da kuvate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pompeian (@pompeian)

Najpoznatiji i najnepristojniji restoran na svetu, saznajte više.

Pianogrillo Farm

Ovo ulje dolazi iz Sicilije, i radi se o dobro izbalansiranom proizvodu namenjenom za neutralno kuvanje i pripremu hrane. Ukus maslinovog ulja sa farme Pianogrillo malo je drugačiji iz godine u godinu, u zavisnosti od klime i vremena kada se masline beru. U Italiji se rado koristi za pripremu morskih plodova, ali ovo maslinovo ulje može poboljšati ukuse svega, od mesa, preko kolača do jela s povrćem.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -